Letnja sezona je savršen peiod za čišćenje energetskog prostora u domu, a određene gfeng šui smernice ogu vam pomoći da privučete bogatstvo, sreću i pozitivnu energiju.

Dom treba da predstavlja našu oazu mira i sreće, a da bi to zaista i bio, neophdno je da kroz njega slobodno teče energija. Prema feng šui principima leto je povezano sa vatrenim elementom koji donosi snažnu "yang" energiju. Ona otkriva našu strastvenu i pokretačku stranu i nadahnjuje naše amopouzdanje i posvećenost ciljevima. Ipak, važno je da sa vatrenom energijom budemo umereni, jer kada je ima previše u domu, možemo napraviti kontra efekat i postati razdražljivi, skloni besu i agresiji. Važno je da održimo ravnotežu.

Feng šui stručnjaci ističu da je leto vreme kada se treba fokusrati na pojačanje dobrih vibracija u segmentima reputacije, slave i finansija. Polje finansija uglavnom se nalazi u severu doma, a na jugu je polje reputacije i slave. Otkrivamo kako da tokom leta uredite ova dva ugla bogatstva i prosperiteta prema feng šuiju:

1. U ovom delu doma stavite ukrase u crvenoj boji, a naročito će biti povoljne crvene mirišljave sveće koje pojačavaju vatrenu energiju.

2. Potrudite se da ovaj prostor bude uredan i organizovan, bez previše stvari kako bi energija mogla slobodno da teče.

3. Stavite biljku bambusa u ovo područje, jer se veruje da donosi bogatstvo i napredak

4. Postavite na vidljivo mesto svoje diplome, trofeje, zahvalnice

5. Iskoristite crvene kristale, kao što su granat i crvenog jaspis

Evo koje još feng šui savete možete primeniti u celom domu tokom leta 2021. godine:

Unesite u dom zelene biljke. Osim što će pročistiti vazduh, doneće duh prirode i pozitivnu energiju.

Prihvatite prirodno svetlo: pobrinite se da vaš prostor ima puno prirodnog svetla, jer to u vaš dom može uneti uzbudljive misli i pozitivnu energiju.

Koristite energiju vode: Zvuk tekuće vode ne samo da isceljuje misli, već će njen pokret i slika dometi čistoću i bistrinu u vaš dom. Ako fontana nije realna, pokušajte da postavite slike vode (vodopadi, reke itd.). Baš kao što je voda bistra i u pokretu, takve će biti i vibracije vašeg doma.

Izvor: Sensa