Feng šui je drevna azijska mudrost uređenja prostora koja nam pomaže da optimizujemo protok pozitivne či energije u našem domu. U svakom domu postoje kritična mesta na kojima se skuplja negativnaenergija i koja možemo od loših vibracija očistiti raznim feng šui tehnikama.

Kupatiloje jedno od najkritičnijih mesta u svakom domu kada je reč o negatuvnoj energiji. U ovom prostou odlaze i slivaju se vode, što prema feng šuiju može simbolizovati nedostatak i rasipanjenovca.

Kako biste očistili kupatilo od negativne energije, probajte sledeće tehnike:

1. Popravite sve što je pokvareno, bacite sve što je slomljeno

Slavine koje cure su znak da vam stižu finansijski problemi, a slomljene stvari su magnet za negativnu energiju. ve što je pokvareno u kupatilu popravite i vratite u prvobitno staje, a slomljene stvari koje se ne mogu popraviti, obavezno izbacite iz doma.

2. Zatvorite vrata od kupatila

Kako se negativna energija koja se skuplja u kupatilu zbog odvoda, curenja, cevi, ne bi manifestovala na druga područja kuće, potreudite se da stalno vrata od kupatila držite zatvorenim.

3. Stavite ogledalo na vrata kupatila

Ovaj feng šui trik predstavlja trik kojim se "briše" loš energetski uticaj kupatila i u odrazu se primećuju drugi delovi kuće. Ovo je sjajan trik za tok či energije.

4. Negujte biljke u kupatilu

Zelene biljke će neutralizovati lošu energiju, ali i učiniti da vaše kupatilo izgleda kao mala oaza. Najbolje biljke za kupatilo su one koje podnose veliku vlagu - tilandsija, aspidistra , filodendron, paprat, peperomija ili pauk biljka.

5. Uvek održavajte kupatilo urednim

Najveći magnet za feng šui je nered, zato se postarajte da u kupatilu imate slobodan, otvoren i čist prostor. Proizvoe koje više ne koristite ili kojima je istekao rok trajanja bacite, ne dozvolite da vam se gomilaju nepotrebne bočice. Za čišćenje kupatila koristite prirodne proizvode bez hemikalija.

6. Spustite poklopac na wc šolju

Kako biste umanjili gubitak sredstava i sprečili lošu energiju na polju finansija i karijere, držite wc šolju poklopljenu kada se ne koristi.

Izvor: Sensa