Stoga, ako želite da osetite sklad u svojoj duši, treba da opremite svoju kuću tako da je sve u njoj skladno i ispravno. U tome će vam pomoći Feng Shui koji ima puno saveta kako da popravite određene greške u unutrašnjosti svog doma.

Kako uspostaviti protok energije u kući?

Jedan od najčešćih problema u Feng Šui-ju su različiti energetski tokovi, koji teku u svom pravcu i tako stvaraju mnoge probleme stanovnicima takve kuće ili stana. To se pre svega odnosi na zdravlje, sreću i vezu. Stoga, ako želite uspostaviti pravi Feng Shui kod kuće, svakako bi trebalo obratiti pažnju na sledeće tačke:

Podignut poklopac WC šolje

Izgleda kao sitnica, ali ne - sa gledišta istočne nauke o ravnoteži elemenata, čak i takav beznačajan detalj kao što je stalno podignut toaletni poklopac može da unese haos u vaš život. Činjenica je da zatvoreni toalet igra ulogu svojevrsne drenaže, koja se oslobađa kroz vašu sreću i blagostanje. Zato se trudite da stalno spuštate poklopac. Na kraju, na taj način vaše kupatilo ne samo da će postati pozitivnije u pogledu energije, već će izgledati lepše i estetski ugodnije.

Nepravilno zakačena ogledala u hodniku

Gde god da odemo, svuda vidimo ogledala u hodniku i ovo zapravo nije loše. Ali ako se u njima odražavaju ulazna vrata, rizikujete da svu pozitivnu energiju pustite direktno na ulicu. Pošto su vrata naša povezanost sa spoljnim svetom, odakle pozitivna Chi energija ulazi u naš dom, pokušajte da okačite ogledala tako da odražavaju nešto lepo (na primer, slike ili figurice), ali ne i ulazna vrata. U suprotnom, izbaciće sve pozitivno iz kuće i ujedno će postati prava prepreka korisnoj energiji.

Prekomeran broj biljaka u spavaćoj sobi

Cveće i zeleno bilje - ovo je definitivno dobra stvar u kući, uključujući i sa stanovišta Feng Shuija. Ali ako se takve posude nalaze u velikom broju u spavaćoj sobi - one mogu postati uzrok vašeg neslaganja sa partnerom. Za razliku od cveća u vazi, saksijsko cveće aktivno raste i na taj način ne dozvoljavaju da se uspostavi mirna energija, neophodna za odmor i opuštanje. Za dobar feng shui u spavaćoj sobi možete koristiti tihu muziku, sveće, pa čak i kamin. Koristite zelenilo za ukrašavanje kuhinje ili dnevnog boravka.

Prisustvo mešovitog poda

Pod u kući je njegova metaforička osnova i biće vrlo dobro ako je svuda napravljen od istog materijala. Ovo će osigurati formiranje snažne, podržavajuće Chi energije. Jedini izuzetak je dizajn poda u kupatilu i kuhinji, gde iz očitih razloga treba koristiti samo vodootporne i trajnije materijale.

Navika da razbacujete stvari

Tokom nedelje mnogi od nas na haotičan način razbacuju stvari po kući: olovka na polici, ključevi na prozoru, spisak obaveza sa magnetom za frižideru itd. Ali u stvari, sve to vodi stvaranju stvarnog haosa, sa kojim se Feng Shui neprestano bori. Pokušajte da ne zatrpavate slobodne prostore svakom sitnicom.

Pokušajte da popravite ove greške i nakon toga primetićete kako će se atmosfera u vašem domu promeniti na bolje.

Izvor: Moj enterijer