Uostalom, gotovo je nemoguće odvojiti životni i radni prostor jedan od drugog. Drugim rečima, kako možete da dizajnirate spavaću sobu prema pravilima fengšuija, ako je to takođe deo dnevnog boravka koji se nesmetano uliva u kuhinju? Ne postoje zidovi između ovih zona, a kamoli vrata, tako da bi bilo moguće nekako preusmeriti tokove raznolike energije.

Kako stvoriti dobar feng šui u malom stanu?

I iako se, na prvi pogled, situacija čini beznadežnom, Feng Šui čak i u tako malim sobama omogućava vam da uspostavite protoke energije i postignete maksimalnu harmoniju u kući. Prvo, vlasnici takvih stanova moraju naučiti da stalno održavaju red u svim uglovima svog stana. I drugo, moraju naučiti kombinovati dizajn različitih zona tako da se međusobno usklađuju i stvaraju povoljno atmosferu u kući. Da biste to postigli, morate se pridržavati sledećih saveta:

Čišćenje prozora - ključ harmonije u kući

Trudite se da stalno održavate čistoću u svim uglovima stana. Nigde ne bi trebalo da bude nepotrebnog smeća. Ono je izvor negativne energije koja brzo može napuniti malu sobu i postati izvor stalnih problema u mnogim životnim oblastima.

Obratite posebnu pažnju na ulazna vrata

U Feng šuiju ulazna vrata kuće smatraju se glavnim izvorom Chi energije (koja ulazi u stan), pa je njeno stanje izuzetno važno za uspostavljanje sklada u bilo kojoj kući ili sobi. Ako je vaš stan malen, morate osigurati da ulaz u njega bude što čistiji i otvoreniji. To će vam omogućiti da u kuću unesete maksimalnu moguću količinu energije, koja će negovati vaš životni prostor. Zato koristite kompaktni nameštaj, jarko osvetljenje, svetlu ili umirujuće boje, kao i minimalističke predmete enterijera koji će izgledati sjajno i u najmanjim hodnicima za ukrašavanje predsoblja (ili onog dela stana koji obavlja svoje funkcije). Pored toga, ne skupljajte na vratima ogromnu količinu cipela i odeće.

PageBreak

Kako stvoriti dobar FENG ŠUI u malom stanu: uradite ove 4 stvari i privucite sreću u svoj dom
Foto: Shutterstock kako-stvoriti-dobar-feng-sui-u-malom-stanu-uradite-ove-4-stvari-i-privucite-srecu-u-svoj-dom2

Pravilno organizujte mesto za spavanje

Prostor spavaće sobe Feng Shui smatra se jednim od najvažnijih sektora u kući. Uostalom, ovde se osoba odmara nakon napornih radnih dana, a takođe prikuplja snagu i energiju pre početka novog dana. Stoga, ako ne možete da odvojite zasebnu sobu, obratite pažnju na svoj krevet. Ako je moguće, podelite dnevni boravak i prostor za opuštanje velikim komadima nameštaja. To mogu biti velike saksije za cveće ili police za knjige. Obratite pažnju na ono što vidite kada se probudite i odete u krevet. To ne treba biti televizor, računar ili korpa za veš. Umesto toga, ispred kreveta stavite jedan od talismana feng šuija (ili nešto prijatno za vas), koja će vas svako jutro pozdravljati i puniti pozitivnom energijom za ceo dan pred vama.

Koristite ogledala

Ona proširuju prostor, privlače više svetlosti, a kuću napune pozitivnom energijom. Nije ni čudo što ih nazivaju jednom od najefikasnijih maskota u Feng Shui-u. Ona će biti posebno korisna u malom stanu, kome je potrebno vizuelno povećanje prostora. Odaberite velika ogledala koja se stapaju s vašim dekorom i postavite ih tako da unose što više svetlosti u vaš dom ili reflektuju nešto prelepo. Najbolja mesta za Feng Shui ogledala su istočna, jugoistočna i severna zona vašeg stana. Čak i ako prvi put ne možete da uredite svoju kuhinju-studio tako da je ona udobno i uredno nameštena prema Feng Shui-u, ne zaustavljajte vaše pokušaje da postignete sklad u prostoru. Na kraju ćete pronaći opciju koja je najprikladnija za vas, koja neće samo ugoditi oku, već će vam omogućiti i uživanje u svim prednostima Chi energije koja nesmetano teče kroz vašu kuću.

Izvor: Moj enterijer