Hladni dani su već stigli, ali to ne mora da znači da prestaje uživanje na terasi uz jutarnju kafu ili čašu dobrog vina, piše Lovesensa.

Neverovatno je kako balkoni mogu da zažive tokom jeseni, uz posebnu i jednostavnu dekoraciju, na terasi možete stvoriti pravu jesenjubajku.

Glavna zvezda ove dekoracije svakako je kraljica jeseni BUNDEVA. Možete je koristiti kao zaseban ukras, kako manje, tako i veće bundeve. Takođe, bundeva se divno uklapa u jesenje aranžmane od lišća, drveta i jesenjeg cveća. Ako na terasi imate police, stavite na njih nekoliko biljaka, bundevu, lišće i lampice - vaša čarobna jesenja dekoracija je zaživela. Možete napraviti i improvizovane police od drvenih gajbica.

Kako biste napravili pravi romantični ugođaj, na terasi stavite lampice, lampione ili sveće. Kao omiljeni nameštaj izdvajaju se drvene klupe ili improvizovane klupe od paleta. Na klupe možete staviti jastučiće sa dezenom u stilu jeseni, ali i dodati pokrivače koji će vas ugrejati.

Jedan od najvažnijih ukrasa svakako je venčić od raznobojnog lišća koji možete zakačiti na zid ili na balkonska vrata.

Ipak, cveće je naizostavan ukras svake terase, pa tako u ovom periodu preporučujemo jesenje biljke u raznim nijansima i oblicima. Žardinjere može da krasi šarmantni sedum i kaluma. Skimija raste kao žbun i predstavlja jedinstvenu jesenju dekoraciju, a prelepo će izgledati ako balkon ukrasite hrizantemama. Neizostavne su i omiljene sukulente, ali i dekorativni kupus.

Cveće možete gajiti u klasičnim saksijama, ali još lepše će izgledati ako na saksiji iscrtate jesenje motive ili se odlučite za saksije od drveta.

Pogledajte slike koje će vas inspirisati da napravite pravu jesenju čaroliju na svojoj terasi!

Izvor: Lovesensa