FengŠui predstavlja drevnu azijsku umetnost poboljšanja energije u vašem životnom i radnom okruženju.

Jedna od prvobitnih namena Feng Šuija bila je optimizacija sigurnosti i blagostanja pojedinca, planiranjem i izgradnjom domova u određenom pravcu. Na ovaj način životni prostori su trebali da budu zaštićeni od opasnosti različitog oblika, među kojima su takođe i klizišta i poplave. U isto vreme Feng Šui se koristio i za prizivanje prosperiteta i vitalnosti. Smatra se da predmet zaštite takođe može doneti i sreću, jer su to dve strane istog novčića. Lepota Feng Šuija je u tome što se on može menjati i prilagođavati vašim potrebama u zavisnosti od toga šta trenutno smatrate važnim u svom životu.

Pročitajte još:

U svakoj kući postoje ove FENG ŠUI greške: evo kako da ih brzo popravite i privučete dobru energiju

8 feng šui pravila za sreću i obilje u vašem domu: evo koje stvari treba da imate u kući pre početka proleća

3 DREVNA FENG ŠUI PRAVILA ZA VELIKU SREĆU U DOMU: Evo kako da u svojoj kući utemeljiti put ka zdravlju i obilju

KAKO UZ POMOĆ FENG ŠUIJA PRIZVATI BOLJU SREĆU U ZAŠTITU?

1. KOMANDNI POLOŽAJ

Kada se nalazite u komandnom (zapovedničkom) položaju tada ste u najboljoj mogućnosti da prizovete sreću i zaštitite sebe i svoje ukućane. Komandnim položajem smatra se onaj u kom sa lakoćom možete da vidite vrata prostorije ili ulaz u svoj dom sa mesta na kom najčešće sedite, bez potrebe da okrećete glavu. Važno je da budete u komandnom položaju u tri situacije – kada ste na krevetu u spavaćoj sobi, kada sedite za radnim stolom u kućnoj kancelariji i kada kuvate u kuhinji.

2. PAR ZAŠTITNIKA NA VRATIMA

Mnoge kulture postavljaju različite životinjske simbole na ulaznim vratima u domovima, radi zaštite od negativne energije. Ovi metaforični čuvari vrata imaju zadatak da štite imovinu pojedinca i njegovu porodicu, prizivajući im ujedno i veliku sreću. U Kini često ćete na vratima videti par fu pasa, mitske životinje poput lavova. Po vašem izboru to može da bude par slonova, zmajeva, lavova, dokle god data životinja za vas predstavlja zaštitni simbol.

3. CRVENA BOJA

Crvena boja se smatra najpovoljnijom bojom u Feng Šuiju. Ona je simbol vitalnosti i životne energije. Crvenu boju je moguće strateški korsititi za prizivanje zaštite i sreće. Ulazna vrata u crvenoj boji ili ukrasni crveni predmeti se najčešće sreću u domovima kojima vlada pozitivna energija. Ukoliko se crvena boja ne uklapa u vaš enterijer, razmislite o povremenom nošenju crvenih modnih odevnih predmeta.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani!

PageBreak

4. SVEKRVIN JEZIK – SANSEVIERIA TRIFASCIATA

Prema Feng Šuiju određene biljke mogu vešto da unesu život i vitalnost u vaš dom. Jedna od njih poznata je pod nazivom Sverkvin Jezik. Ako ste u potrazi za biljkom koja će vašem domu doneti preko potrebnu zaštitu, sa ovom biljkom ne možete pogrešiti. Njeni listovi veoma podsećaju na mačeve, što znači da simbolično mogu da preseku sve prepreke na koje nailazite u svom domu.

5. CRNI TURMALIN

Kristali crne boje poznati su po tome što donose energetsku zaštitu svom okruženju. Crni turmalin konkretno se može koristiti u kući za apsorpciju teških i izazovnih vibracija izazvanih električnim uređajima. Kako bi stvorili adekvatnu zaštitnu mrežu uz pomoć ovog kamena u svom domu, potrebno je da stavite po jedan u svaki ugao vašeg doma. Takođe kristale je s vremena na vreme potrebno temeljno čistiti kako bi se sa njih sprala negativna energija, koju su sakupili.

Izvor: Moj enterijer