Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIVUCITE BEZUSLOVNU LJUBAV I PODRŠKU UNIVERZUMA: Uradite meditaciju za unutrašnji feng šui

Pre nego što počnemo da primenjujemo feng šui pravila, trebalo bi da odvojimo malo vremena za ovu meditaciju.

  Izvor: Shutterstock

Meditacija za unutarnji feng šui: Svetlosni cilindri (The tubes of light)

"Ne možete kreirati harmoniju ako ste sami u haosu!" Meri Dajmond

Feng šui upozorava: ako imate kaktus u kući, ovo treba da znate

Pre nego što počnemo da primenjujemo feng šui pravila, trebalo bi da odvojimo malo vremena za ovu meditaciju. Njen cilj je raščišćavanje našeg unutrašnjeg haosa i uspostavljanje sklada. Ona nam omogućava da postanemo svesni energije, jer najčešće se krećemo kroz prostor bez ikakve svesti o njemu; jednostavno, naš um ne registruje te suptilne elemente… Prvi korak, dakle, jeste osvešćivanje prostora u kome boravimo.

Feng šuipočiva na pravilima i načelima, ali intuicija je veoma bitan element bavljenja njime. Podsvesno, mi već znamo šta je pogrešno. Kada osetimo da nešto nije u redu, onda to lako možemo promeniti primenjujući feng šui.

Osamite se i sedite udobno, stopala postavljenih uporedo, ruke spustite u krilo. Opustite se i zatvorite oči. Duboko udahnite i izdahnite. Sa udahom, postanite svesni pozitivne energije u prostoriji i dopustite joj da uđe u vaše telo. Vizuelizujte tu energiju prostora kao svetlost Sunca i zamislite kako vam ulazi u telo. Uz izdah, otpustite negativnu energiju, stres, blokade, ograničenja – pošaljite ih u univerzum. Duboko udahnite i izdahnite i otpustite sve...

Sada zamislite da vam ta bela svetlost koju udišete ispunjava celo telo, od glave do nožnih prstiju, kao i vašu auru. Potom zamislite kraljevskoplavu boju – to je feng šui boja za moć i zaštitu – kako se prostire oko bele svetlosti i ispod vaših stopala. Prizovite moć univerzuma, izgovarajući u sebi reči: „Ja sam snaga univerzuma!”. Tako se štitite od svih negativnih vibracija. Duboko udahnite i prihvatite tu moć.

Sada ćete se povezati sa ružičastom bojom, koja podrazumeva bezuslovnu ljubav i podršku univerzuma i omogućava vam da kreirate divne odnose. Zamislite kako ta ružičasta boja okružuje plavu i takođe se pruža ispod vaših stopala. U sebi možete izgovoriti: „Ja sam ljubav univerzuma!”. Sada možete osetiti i izraziti svu ljubav koju dobijate od ljudi koje poznajete, kao i svu duhovnu ljubav.

Zatim zamislite ljubičastu boju – boju oslobađanja – kako vam prolazi kroz telo okrećući se u smeru kazaljke na časovniku, počev od stopala, a zatim, kroz polje vaše aure i iznad vaše glave odlazi u univerzum, dubinski čisteći negativnu energiju koja je još uvek negde u vama. Duboko udahnite i izdahnite.

Sada vizuelizujte magični šešir, smešten na dužinu ruke iznad vaše glave. Na njegovom vrhu je blistava bela svetlost. Usredsredite se na tu svetlost.

Sa ove tačke možete da pređete na povezivanje sa vašim domom. Zamislite da se nalazite ispred vaše kuće, stana ili kancelarije. Spremate se da uđete unutra i dok otvarate vrata, pogledajte šta se nalazi na ulazu u taj prostor. Obratite pažnju na boje, slike, prostirku na podu i napravite mentalnu zabelešku ako vam se čini da nešto nije kako treba, ako osećate da nešto nije u harmoniji. Da li osećate uspeh, obilje? Zapamtite te opaske i osećanja.

Zatim uđite u dnevni boravak. Osetite da li ste dobrodošli. Pogledajte stvari koje se tu nalaze – da li su u harmoniji ili prostorom vlada haos? Kakve su slike na zidovima? Koje su boje zastupljene? Da li osećate blagostanje? Da li je sve usredsređeno samo na vas? Ili na porodicu, prijatelje? Pogledajte sve fotografije koje se tu nalaze i napravite mentalnu pribelešku ako vam se učini da nešto nije u redu.

Feng šui za spavaću sobu: kako da izračunate srećni smer vašeg kreveta

Polako krenite ka spavaćoj sobi, otvorite vrata i uđite unutra. Da li je soba opuštajuća? Pobuđuje li ljubav? Pogledajte kakva se slika nalazi iznad uzglavlja kreveta. Pogledajte slike koje vidite iz kreveta kad se probudite. Da li odražavaju harmoniju, opuštanje, romansu, strast? Mentalno pribeležite sve što vam smeta.

Odavde krenite polako ka prostoru u kome radite (kancelarija, prostor namenjen za rad u trpezariji…). Idite tamo i sedite u vašoj meditaciji. Da li se osećate snažno? Vidite li vrata? Kakvim ste slikama okruženi? Kakav je osećaj raditi tamo? Da li se osećate uspešno ili blokirano, dekoncentrisano, kao da se mučite? Zabeležite to.

Sada se ponovo fokusirajte na blistavu belu svetlost na vrhu vašeg šešira. Podsetite se svih napomena, a zatim duboko udahnite i izdahnite. Protrljajte snažno dlanove i ponovo se fokusirajte na vaše telo. Postavite dlanove na lice, preko očiju, a zatim otvorite oči i sklonite ruke sa lica.

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj