Proleće je doba godine u kojem obnavljamo i čistimo energiju. Njegova romantična magija i opojni mirisi donose zaljubljivanje, kolektivno buđenje, prožimanje sa prirodom i predivnu energiju Sunca.

Svako proleće predstavlja šansu da ostvarite nove snove, ali postoji jedan uslov. Važno je da pročistimo sve ono staro i negativno, kako bismo oslobodili prostor za nešto novo, lepo i čarobno.

Pročitajte još:

FENG ŠUI GREŠKA KOJU PRAVI SKORO SVAKA KUĆA: Donosi lošu energiju, privlači bolest i ugržava polje ljubavi

FENG ŠUI: Koje boje u vašoj KUHINJI privlače sreću i obilje

Zato je dolazak proleća idealno vreme za čišćenje, kako duše, tako doma. To je onaj dobar osećaj kada uklonite nered - baš takvu energiju treba da privučemo na početku proleća.

Posle zime se najčešće osećamo umorno i uspavano, a feng šui stručnjaci imaju savet kako da otvorimo vrata svog doma i srca za pozitivneenergetskevibracije. Za

Prema feng šui-ju nered predstavlja glavnu blokadu sreće. Kada je dom u neredu, blokiran je protok zdrave či energije što može uzrokovati nezadovoljstvo u domu, lošu finansijsku situaciju, stres i manjak energije ukućana.

Feng šui stručnjaci preporučuju da uradite ove 4 stavri pre proleća kako bi u svoj dom privukli sreću:

1. Spoljni nered

To su na primer smeće ispred kuće, neuredna fasada, neuredna bašta, nesređena bašta... Urešenje našeg doma seže dalje od unutrašnjih zidova. Važno je da obratite pažnju i na uređenje dvorišta.

2. Nered u sobi

Razbacane stvari, prašina, paučina, previše nagomilanih stvari, neuredan orman. Feng šui pravilo podrazumeva - sve što niste koristili u poslednjih 6 mesecibacite, poklonite ili prodajte. Organizujte svoje ormane i police. Napravite red i otvorite prostor za dobru energiju.

3. Čišćenje emocionalnog nereda

Ovo je jedan od najttežih procesa prolećnog čišćenja, ali i najvažniji. Neizgovorene stvari, nerešeni donosi, osuđivanje drugih, emocionalna manipulacija, zamke ega - sve ovo treba otpustiti i otvoriti dušu za neke nove emocije. Mi smo kreatori svog života, zato rešite sve nesuglasice, pronađite kompromise i preuzmite odgovornost za svoje postupke. Oprostite, vratite dugove, zatražite oproštaj, udaljite se od toksičnih osoba i budite spremni da vam proleće donese duh pozitivnih osećanja.

4. Energetsko čišećnje

Zapalite mirišljave sveće ili štapiće - neka vaš dom odiše umirujućim mirisima. Pročistite energiju u prostoru sa malo zapaljenog tamjana i žalfije. Svakodnevno otvarajte prozore i provetravajte prostor.

4 praktična feng šui saveta:

1. Ako želite bolje zdravlje, otarasite se stvari koje blokiraju protok vaše energije u kuhinji - kuhinjski uređaju, očistite frižider i bacite ili reciklirajte polomljene stvari. Pokvarene stvari izbacite iz frižidera, očistite šporet i lonce. Ne radite to sa hemikalijama, već sa prirodnim sredstvima za čišćenje (sirće, limun, so...).

2. Unesite nove biljke u sobu kako biste osvežili svoj prostor. U kuhinju možete staviti bujno i aromatično bilje poput ruzmarina i mente.

3. Temeljno očistite i odložite nepotrebne predmete iz spavaće sobe i kupatila. I ovde važi isto pravilo: ono što niste koristili u poslednjih 6 meseci trebalo bi da nestane. Očistite prozore, prostor ispod kreveta, ukrasite sobe slikama i dekoracijom u prolećnom duhu.

4. Očistite ormare i police za knjige - sve što vam nije potrebno možete pokloniti.

Izvor: Lovesensa