U mnogim kulturama simbol slona je moćan talisman, a u fengšui tradiciji predstavlja snagu, mudrost, sreću i zaštitu.

U Aziji i Africi slon je smatran za posebnu životinju sa mitskim značenje, poput zmije i feniksa. U budizmu slonovi su izuzetno poštovane životinje i predstavljaju dostojanstvo, veličanstvenost i moć. U vedskoj kulturi Geneša je jedno od najpoznatijih božanstava (predstavljan kao biće koje ima glavu slona, a telo dečaka). U indijskoj kulturi veruje se da ovo božanstvo poznvano kako bi uklonilo prepreke.

Pročitajte još:

FENG ŠUI - Kako da privučete srodnu dušu: Male promene u kući donose energiju ljubavi

3 DREVNA FENG ŠUI PRAVILA ZA VELIKU SREĆU U DOMU: Evo kako da u svojoj kući utemeljiti put ka zdravlju i obilju

Postoji nekoliko feng šui načina na koje možete iskoristiti figuruslona u svom domu za privlačenje sreće ljubavi i novca - predlažemo sledećih 6:

1. Stavite u dom figuru ili sliku belog slona

Veruje se da je svaki prikaz slona simbol zaštite, sreće i mudrosti, ali beli slonovi su posebno važni. Prema verovanju, Budina majka je sanjala belog slona pre rođenja svog sina.

FENG ŠUI FIGURA SLONA: 6 načina da je iskoristite u svom domu i privučete sreću, obilje i ljubav
Foto: Shutterstock feng-sui-figura-slon-sreca-obilje-ljubav-kuca-dom4

2. Slonovi ispred doma

U feng šui tradiciji se za spoljne čuvare doma najčešće koriste fu psi, ali par statua ili figura slona ispred kuće donose zaštitu od negativnosti. Oni treba da stoje okrenuti tako da im glava gleda ispred doma, odnosno da stoje kao čuvari. U velikim baštama često se prave i oblici slona od žive ograde.

3. Slonovi u domu za privlačenje sreće

Najčešće se za ovu svrhu koriste figure slona koje imaju oči napravljene od dragulja, cirkona ili dragog i poludragog kamena. Predlaže se da ih stavite u predsoblje, blizu ulaznih vrata, ali tako da im rep bude okrenut ka ulaznim vratuima, a glava ka unutrašnjosti kuće. Ove slonove možete staviti i na radni sto za napredak u karijeri.

4. Slon kao simbol ljubavi i plodnosti

U bračnoj spavaćoj sobi feng šui stručnjaci preporučuju slike ili figure slonova u paru - za ljubav, prosperitet i prevazilaženje razlika među partnerima. Veruje se i da je figura slona simbol plodnosti. Možete i na posteljini i jastucim imati motive slonova ili držati figure na ormariću pored kreveta.

5. Slon za privlačenje obilja

Veruje se da je simbol obilja figura slona koji stoji na kovanicama ili slon koji na leđima nosi srećnu feng šui žabu. Za privlačenje novca i obilja, feng šui stručnjaci ističu da figuru slona postavite u severni deo svog doma.

6. Dečija soba

Figure slona ili prikaz slona na slikama u dečijoj sobi simbolizuje privlačenje znanja, dobrog uspeha u učenju i mudrost. Takođe, često se koriste figure majke i mladunčeta slona kao simbol dobrih odnosa između dece i roditelja.

Izvor: Lovesensa