Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVE STVARI U DOMU DONOSE LOŠU ENERGIJU I BLOKIRAJU OBILJE: Feng šui otkriva - Ove predmete nikako ne treba držati u kući

Feng šui - Ove stavri privlače lošu energiju i treba ih ukloniti iz doma - posebno određene slike!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Feng šui kao veština uređenja prostora, koristi i razne ukrasnepredmete kako bi se uspostavili novi energetski tokovi te preusmerila i aktivirala energija.

U tu svrhu, jedan od vrlo jednostavnih načina je da svoj dom ukrasite umetničkim slikama i predmetima koji imaju simboliku skladno načelima 5elemenata i orijentacijom prema stranama sveta.

Pročitajte još:

FENG ŠUI SAVETI ZA SREĆNU I USPEŠNU ZIMU: ove promene treba svako da napravi u kući tokom zime

Feng šui stručnjaci upozoravaju: 5 mesta u domu na kojima je voda zabranjena

Preporučujem ono što je blisko vašim navikama i psihologiji pa zato opremite svoj prostor ukrasima i slikama koji će uneti pozitivnu energiju i vizualno podstaći ukućane da se bolje osećaju u prostoru.

Šta izbaciti?

U literaturi je sačuvano mnogo zapisa o tome kakvu jaku energiju mogu imati slike. Kada umetnik stvara sliku, on na platno prenosi vlastita osećanja. On bira temu, bira paletu boja, raspoređuje objekte na slici, tako kako se u danom trenutku sam oseća. Zato, preko umetničkogplatna, možemo videti stvarno stanje ličnosti umetnika i osetiti njegove emocije. Zato svaka slika, izaziva kod onih koji je promatraju neku emocionalnu reakciju.

Istraživači tvrde da svaka umetnička slika deluje na raspoloženje i stanje posmatrača, čak i ako je vidi samo jedan put. U istoriji je poznato puno primera kada su remek dela ispunjena teškom energijom uništavala zdravlje svojim vlasnicima. Tema nekih slika i komponenta boja deluju toliko ugnjetavajuće da se čak i njihova reprodukcija, ne preporučuje držati u kući.

Dakle analizirajte šta imate na svojim zidovima i ako su to motivi koji potiču agresiju, tugu i nelagodnost pa makar bili i vredni pokloni, odmah ih uklonite. Probajte se odnositi prema njima bez vezivanja.

Veliko “NE”:Maske iz afričkih plemena, bilo kakvo oružje, preparirane životinje, slonove kljove, slike i fotografije rata, tuge, agresije i nasilja, aranžmani od suvog i plastičnog cveća – ovo stvari uklonite iz doma.

Šta je najbolje staviti na određene zidove?

Preporučujem da slikama prvenstveno opremite prostor dnevnesobe i trpezarije, a budite oprezni kod postavljanja slika u spavaćoj sobi, radnoj i dečijoj sobi.

Jedan od jako dobrih pokretača energije je hodnik u kojem se odmah sa vrata ulaza trebaju videti lepo osvijetljene slike sa pozitivnim vibracijama, slike dobrodošlice.

Dečije sobe pažljivo treba opremati i proceniti da li neki likovi iz crtanih filmova podstiču djecu na agresiju bez obzira koliko su simpatično predstavljeni i oblikovani. Dobre su zemljopisne mape, slike prirode, životinja (npr paun, lav, tigar, jelen, slon, kornjača, petao, zmaj), slike cveća, ptica, vesele porodične fotografije…

U spavaćoj sobi stavite motive koji vas opuštaju. Nikada nećete pogrešiti ako postavite slike sa detaljima prirode, cveća, ptica, voća…

Provereni aktivatori energije

Kada se ozbiljnije posvetite ovim pitanjima opremanja i dekorisanja svojih zidova, a imate određeni cilj koji želite postići, onda možete i naći kombinacije koje vama odgovaraju, a dodatno imaju motive koji su provereni aktivatori energije u prostoru.

Tada možete namenski postaviti simbole zaštite: slike lava, tigra, božanstva, svetaca …

Za prosperitet i dugovečnost postavite slike bambusa, bora, jelena, kornjače.

Simboli za podsticanje ugleda i reputaciju su feniks, paunovo pero, petao.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj