Feng šui, stara kineska tehhnika uređenja doma i privlačenja pozitivne energije, može se primeniti i na novčanik. Veruje se da ukoliko u njemu nosite račune, istrošene kartice, zgužvan novac i nepotebne stvari, onda privlačite lošu energiju i nepovoljnu finansijsku situaciju. 

Šta onda držati u novčaniku kako biste privukli novac?

Sigurno ste negde videli feng šui figuru žabe koja sedi na kovancima i za koju se veruje da privlači novac, ili je možda i vi imate u svojoj kući. Ona se drži u domu najčešće na ulazu, u bagua polju bogatstva ili na radnom stolu, a prema feng šui pravilima možete ovaj feng šui magnet za obilje staviti u novčanik.

To ne znači da figuru žabe treba da nosite u novčaniku ili torbi, već se veruje da sličica feng šui žabe koju držite u novčaniku može podstaći privlačenje novca. Možete izraditi sliku feng šui žabe ili nacrtati je simbolično na komadu papira i staviti u svoj novčanik.

Još jedna preopruka za novčanik i privlačenje novca jeste da novčanik bude crvene boje. Crvena simbolizuje uspeh, pobedu, napredovanje i bogatstvo. 

Izvor: Sensa