Niko ne voli bore na licu jer otkrivaju godine, a isto tako omražene su i linije na vratu. Osim usled prirodnog starenja i opuštanja kože, nastaju i kao posledica lošeg držanja tela i glave. Koži vrata trebalo bi posvetiti istu pažnju kao i koži lica- čistiti umivalicama i redovno hidrirati. Veoma su delotvorne maske koje možete napraviti kod kuće i koristiti jednom nedeljno.

Maska za lice sa pirinčem

Pirinač je od davnina poznat kao glavni satojak u nezi žena iz Japana. Bogat je vitaminima grupe B koji stimulišu rast ćelija, usporavajući njihovo starenje. Poboljšava prokrvljenost, čvrstinu i elastičnost kože, čineći je blistavom, toniranom i sjajnom. S druge strane, ružina vodica važi za čarobni eliksir lepote poznat još za vreme starog Egipta i Kleopatre. Njena antioksidantna svojstva osnažuju ćelije kože i podstiču njihovu regeneraciju. Hidrira I revitalizuje kožu dajući joj svež i zdrav izgled. Pomaže u sprečavanju starenja kože i produbljivanja već postojećih bora.

 Za ovu masku trebaće vam pirinač u prahu i ružina vodica. Pomešajte nekoliko kapi ružine vodice sa prahom, mešajući dok ne dobijete konzistentnu smesu u obliku guste paste. Umasirajte nežnim pokretima u kožu vrata i ostavite desetak minuta. Nakon toga obrišite mokrim peškirom i isperite vodom.

 Izvor: Sensa