Ne postoji jedan univerzalan način da se doživi ljubav, jer je svi mi osećamo na svoj način, samim tim drugačije. Da bismo zaista iskusili ljubav, potrebno je da je osetimo kroz zagrljaj i dodir. Neki od nas, međutim, moraju da čuju reči „Volim te“. Drugi imaju potrebu da vide demonstraciju ljubavi, u vidu određenih gestova, poput cveća, poklona, iznenađenja. Naš omiljeni način da doživimo ljubav često je način na koji se osećamo najprijatnije da je drugome i pokažemo.

 Kao što je govorila Lujza Hej, moramo imati u vidu da ljubav koju dajemo i koju dobijamo od drugih neodvojiva je od ljubavi prema sebi. Iako više nije živa, njena učenja ne prestaju da nas inspirišu.

Predstavljamo vam 10 saveta kako da volite sebe, da biste mogli da doživite više ljubavi.

  1. Priuštite sebi romantiku i ljubav. Pokažite sebi koliko ste posebni. Razmazite se.
  2. Kupite cveće za svoj dom.
  3. Okružite se bojama, teksturama i mirisima koji vam prijaju.
  4. Pogledajte se u ogledalo, duboko u svoje oči i recite sebi: „Volim te". Izgovorite to svaki dan dok zaista to ne shvatite ozbiljno. I nastavite da govorite!
  5. Izvedite sebe na sastanak na neko posebno mesto. Idite u kafić i pročitajte taj roman koji već dugo planirate
  6. Izađite u šetnju do parka. Ponesite ćebe i hranu koju volite, pronađite lepo mesto i napravite piknik.
  7. Otiđite sami u bioskop ili pogledajte predstavu ili mjuzikl
  8. Pomozite u narodnoj kuhinji ili volontirajte u skloništu za beskućnike. Pokupite smeće u lokalnom parku ili ispred zgrade
  9. Donirajte odeću, stvari i knjige koje više ne koristite. Oslobodite se nereda. Sve što vam ne donosi radost, poklonite!
  10. Kupite drvene bojice ili flomastere i obojite bojanku kao što ste radili kada ste bili dete

 Izvor: Sensa