Lujza Hej kaže da je počela da meditira pre mnogo godina, koristeći mantru. Može se koristiti neka reč na sanskritu kao što je "om" ili "hu", ali i neke umirujuće reči na maternjem jeziku kako što su "ljubav" ili "mir", ili rečenice kao što su "ja sam ljubav" ili "sve je u redu".

Evo Lujzinog svedočanstva o prvim iskustvima...

"Pre nego čto sam naučila kako svakodnevno da meditiram, bila sam jako stegnuta i uplašena.

Iscelite svoje telo afirmacijama Lujze L. Hej...

Svaki put kada bih meditirala dobila bih glavobolju. To je trajalo 3 nedelje. Kako su moje telo i um počeli da se opuštaju, po možda prvi put u životu, glavobolja je nestala.

Od tada, meditiram stalno i pohađala sam razne kurseve tokom prethodnih godina. Svaki kurs nudi pomalo drugačiji metod meditacije. Svaki od njih ima svoje prednosti, mada vam oni možda neće u potpunosti odgovarati.

Lujza Hej ekskluzivno za Sensu: Mojih 5 najvažnijih afirmacija..

Mnogi žele da počnu sa svakodnevnom meditacijom, ali to ne čine, jer misle da postoje brojna pravila koja moraju da se prate ili se plaše da to ne čine kako valja. Ja želim sa vama da podelim 8 jednostavnih koraka za meditaciju, koja će vam dnevno oduzeti samo 5 minuta vremena.

Petominutna vežba koja otvara vaše srce

Udahnite. Izdahnite.

Udahnite. Izdahnite.

Udahnite i izdahnite sve ono što se krije u vama.

Ovo je novi dan i ne treba u sebi da nosimo prošlost.

Stavite jednu ruku na srce, a drugu na stomak.

Dok tiho dišete, osetite koliko vas je utešio ovaj osećaj. Imajte na umu da ovo možete raditi bilo kad i bilo gde i time pomognete sebi kad god je to potrebno.

Možete da popravite svoje stanje kad god vam je to potrebno, i to sitnim pokretima i disanjem. Kako je to umirujuće!

Dopušta da "juče" ode. Daje vam osećaj sigurnosti. Ovde ste zbog sebe. I dok puštate prethodni dan, čak i sadašnji trenutak da odu, usmerite svoju pažnju na ovaj dan, ovaj sat, na ovo vreme.

Usmerite svu svoju pažnju na ovaj divan, predivan dan.

Dopustite vašem srcu da se otvori i napravi mesto svemu dobrom što vam Univerzum šalje.

Sve je u redu.

Meditacija je jedan od najboljih poklona koji možete podariti svom telu. Ono vas svaki dan voli i podržava i lep je osećaj podariti mu nešto zauzvrat.

Zapamtite da je meditacija samo način da se povežete sa svojim unutrašnjim vodičem. Mi smo, naravno, uvek u vezi sa njim dok obavljamo svakodnevne poslove, ali svesno povezivanje je lakše kada mirno sedimo i osluškujemo.

Vaša afirmacija glasi: uvek sam u kontaktu sa božanskim vodičem.

Kako pronaći vreme za meditaciju u danu bez predaha (i zašto)...

Prevod: Jovana Šarac

Izvor: Lovesensa