Kopriva je biljka koja sadrži moćan kompleks hranljivih sastojaka koji blagotvorno deluju na stanje kose. Bogata je askorbinskom kiselinom, koja podstiče cirkulaciju i jača folikule dlake, sadrži vitamine B, E i K, molbiden koji podstiče rast kose, gvožđe i antioksidanse. 

Ova moćna biljka u ritualima za negu lepote zadržala se vekovima, a posebno blagotvorno dejstvo ima protiv opadanja i kao podsticaj za rast kose. Koprivu možete koristiti na razne načine u negovanju kose, a mi vam dajemo dva predloga koja mogu pozitivno uticati na zdravlje i izgled vaše kose.

Pre pranja na kosu nanesite prirodnu masku od koprive. Pomešajte 1 kašiku iseckanih listova komprive, sa 1 kašikom čičkovog ulja i kašičicom meda. Nanesite masku na celu kosu, od korena do krajeva. Ostavite da odstoji 30 minuta, a zatim kosu operite na uobičajen način.

Drugi ritual je detoks smesa za pranje kose od koprive i podbela. Jednake delove ove dve biljke prelijte sa ključalom vodom i ostavite da odstoji sat vremena, a zatim proceđenu smesu koristitite za pranje kose. 

Izvor: Sensa