NAPRAVITE SAMI GEL OD KURKUME: Moćan začin osvežava kožu i briše bore, ali s jednom stvari morate biti oprezni

Ne morate da potrošite bogatstvo na neku kože jer sigurno kod kuće imate jedan moćan začin žute boje, od koje lako možete da napravite preparat za ulepšavanje. Napravite gel od kurkume protiv starenja.

Shutterstock

Kurkuma nije samo začin i hrana, već i kozmetički proizvod za koji je poznato da uklanja nečistoće sa kože. Važan sastojak je kurkumin koji ubija mikrobe, a kožu ostavlja sjajnom i hidriranom. Kod kuće možete da napravite super gel za čišćenje kože. DIY tretman lica smanjuje bore a uključuje jedan jednostavan i jeftin sastojak iz vaše kuhinje, a rezultat impresionira čak i profesionalce.

Iako je industrija lepote preplavljena tretmanima i proizvodima koji tvrde da mogu da vrate vreme unazad i izbrišu znake starenja, skupe metode ili ekskluzivni proizvodi nisu jedini efikasni. Kozmetološkinja Lorena Oberg otkrila je tajnu tretmana lepote sa začinima iz kuhinje, a jedan od najmoćnijih dokazanih sastojaka protiv starenja – jeste kurkuma. I to zahvaljujući svom bioaktivnom jedinjenju jarke boje, koje ima antiinflamatorna i antioksidativna svojstva. Kurkuma je neverovatan začin koji se može naneti na lice, koži daje sjaj i ostavlja je mekom i glatkom na dodir. Ovaj preparat sadrži super sastojke: aloja vera gel – super vlaži i hidrira kožu, ubija mikrobe, održava mekoću kože, odčepljuje pore i briše mitesere; pepermint ulje – hladi kožu; a jojoba ulje i prah kurkume se bore s mikrobima.

Potrebno vam je:

  • 3 kašike gela od aloje vere
  • 1 kašičica ulja jojobe
  • ½ kašičice divlje kurkume
  • 8 kapi ulja od mente

Priprema

Da biste napravili ovaj gel, dodajte aloe vera gel u teglu, zatim dodajte kurkumu i jojobu, te i ulje od mente. Dobro promešajte i prebacite u posudu. Stavite jednu kašičicu na ruke i lepo je raširite.
Uradite test pre nego što ga isprobate na licu - na rukama ili na unutrašnjoj strani lakta.
Koristite organske, a ne hemijske zamene. Ne žurite sa rezultatima, dajte gelu vremena i budite strpljivi.

Ipak, kozmetolozi upozoravaju da kurkuma ima jak pigment i da, ukoliko je stavite više ili je ne razmutite dobro, rizikujete da vam koža dobije žutu boju.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

ŠMINKA ZA DAN I VEČE  Instagram/livjudd

Sensa/Z.A.