Ukoliko je vaša koža umorna od industrijskih kozmetičkih proizvoda i želite da je počastite prirodnom a pristupačnom kozmetikom, onda je ovo nega za vas. Kod kuće možete da napravite prirodne infuzije za negu koje će vašoj koži pružiti odmor i vratiti joj sjaj. Jednostavni recepti se lako mogu primeniti, jer sve što vam je za njih potrebno verovatno već imate kod kuće. Prirodne infuzije i maske su veoma dobre za svakodnevnu negu, ali treba da ih koristite oprezno - ako imate ozbiljne probleme sa kožom, onda je najbolje da ništa ne radite bez konsultacije s dermatologom.

Kamilica

Sigurno ste više puta videli kreme, pilinge i serume koji sadrže ekstrakt kamilice. Proizvođači koriste ovaj sastojakzato što je zaista koristan. A možete sami napraviti infuziju kamilice, srećne biljke. Za 2 supene kašike cvetića potrebno je oko 250 mililitara ključale vode - prelijte ih i poklopite na 15 minuta, a nakon hlađenja, čuvajte je u frižideru. Ova vodica će koži dati elastičnost i ukloniti znake umora. Samo ujutru i uveče treba da se njome umijete.

Nana

Ovu divnu biljku možda već gajite na terasi, a iznenadićete se koliko prednosti ima u menti. Ona može da umiri, očisti i tonira kožu. Da biste pripremili prirodni tonik, uzmite 20 grama mente i prelijte toplom vodom, stavite na vatru i sačekajte da proključa. Ostavite 2-3 sata, procedite i čuvajte u frižideru, i time se ujutruu uveče umivajte. A možete i da sipate naninu vodicu u kalupe za led i ujutru ohladite lice kockicama mente.

3 biljne infuzije za lice iz vaše bašte
Shutterstock 

Ruža

Tužno kad primetite da lep cvet počinje da se ruši, ali ima načina da mu produžite život. Pripremite masku ili ružinu vodicu za lice! Važno je da znate da biljka nije tretirana hemikalijama, tako da je važno da striktno koristite sopstvene ruže koje gajite u bašti. Osušite latice i sameljite ih na sitne komadiće, dodajte nekoliko kapi vode i meda u pastu - i prirodna maska za lice je spremna! Ili možete prokuvati latice i napraviti ružinu vodicu kao prirodni tonik. Ruže regulišu proizvodnju sebuma i ublažavju crvenilo. Koristeći ih, možete značajno poboljšati stanje vaše kože.

BONUS VIDEO:

Tonik za masnu kosu koji produžava vreme između pranja Tiktok/@mattrandon

Sensa/Z.A.