U savremenom svetu postoje razne tehnike i tretmani za borbu protiv stresa, poput masaža, vežbi, spa trenutaka, a zaboravljamo na stare tajne kojima su se služile naše bake. Poznato vam je da rad sa rukama opušta i odmara, to se posebno može odnositi na pletenje. Naše bake su plele satima, stvarale umetnička dela i sa puno ljubavi plele tople čarape, džepere i šalove za sebe i svoje najbliže. Danas se podsećamo koliko je pletenje opuštajuća i divna veština, a baš se na taj način opuštala i čuvena gluimica Odri Hepbern.

Nakon objavljivanja filmova "Doručak kod Tifanija" i "Rimski odmor" Odri je postala popularna, ali je više volela da provodi večeri sama umesto na bučnim okupljenjima. Odmarala se od društva, stresa i intenzivnog glumačkog rada uz pomoć pletenja. Vremenom su se iznova pojavljivale fotografije glumice sa iglama za pletenje i klupkom prediva, čak i između scena snimanja.

Kako se glumica Odri Hepbern oslobađa od stresa.
Profimedia 

U životu glumice bilo je stresa i preokreta. Odri je imala pobačaja četiri puta, a jednom se to zamalo dogodilo zbog nesreće na setu. Na snimanju jednog filma u kojem je trebao konj da je zbaci i da ima izazovne scene, glumica je već bila trudna, morala je da se brine o sebi. Kako bi se ​​smirila, počela je da plete male čizme i džempere za bebu.

Glumica je mogla da kupi stvari koje je želela, ali kako je navodila, plela je iz ličnog zadovoljstva. Tokom pletenja se oslobađamo stresa, um se čisti od negativnih misli i briga, fokusirani smo na sadašnji trenutak. Kada pletemo, opušteni smo, relaksirani i vežbamo fokus. Ako ste često pod stresom, možda bi upis na kurs pletenja bio pravi izbor da se opustite i naučite nešto lepo i kreativno.

Izvor: Sensa