Rutinu nege kože uvek treba prilagoditi godinama i zahtevima koji se menjaju u odnosu na deceniju u kojoj se nalazimo, jer kao što se mi menjamo, menja se i ona. Naravno, u svakodnevnoj rutini postoje nezaobilazni koraci, ali oni menjaju svoj značaj kada naša koža postane zrelija.

U mladosti su prevencija i očuvanje najvažniji, pa je potrebno ulagati u proizvode za čišćenje kože i serume koji podstiču obnavljanje kolagena. Kasnije se akcenat stavlja na proizvode sa jačim sastojcima koji omogućavaju intenzivnu negu, popunjavanje bora i održavanje svežine tona kože. Ovo su 3 osnovna pravila za negu kože u 50-im godinama.

1. Duboka hidratacija je osnova nege

Hidratacija je osnovni korak u rutini bez obzira na godine, ali je posebno važna u našim 50-im. Sada je neophodna za očuvanje zdravog izgleda kože. Gubitak volumena i dublje bore postaju sve izraženije, što znači da je koži potrebna duboka hidratacija. U 50-im preporučuje se upotreba jakih sastojaka poput retinola i peptida, kao i specijalnih hidratantnih preparata za noćnu i dnevnu rutinu.

2. Vitamini pomažu obnavljanje kože

Određeni vitamini su neophodni u rutini nege zrele kože. Vitamini C, A, E, D i B3 su najvažniji sastojci koji se preporučuju ženama u 50-im godinama. Pomažu u zaštiti kože od dejstva slobodnih radikala, stimulišu proizvodnju kolagena, smanjuju upale, održavaju zaštitnu barijeru, smanjuju vidljivost pora i pomažu u ujednačavanju tena.

3. Kvalitet pre kvantiteta

Zreloj koži nije potrebno mnogo različitih proizvoda za negu, ali su joj potrebni kvalitetni i provereni sastojci. Prvoklasni proizvodi za negu kože donose dugoročne rezultate, pomažući da se očuva zdravlje i lepota kože tokom dužeg vremenskog perioda. Zrela koža je posebno sklona iritacijama, upalama i hiperpigmentacijama, pa se ne preporučuje upotreba nekvalitetnih proizvoda, koji dugoročno donose više štete nego koristi.

Saznajte koja je najmodernija boja kose za leto 2024. godine.

BONUS VIDEO:

Krema sa SPF-om Tiktok/@tashliciousa

Sensa hr/Sensa/A.S.