Kako idemo ka letu, svetlije nijanse i balajaž postaju popularni, ali ove sezone u fokusu je bogata i intezivna nijansa, koja se vezuje i za trend tihog luksuza.

Pošto je tako bogata boja, koja lepo reflektuje svetlost, ona i dalje izgleda luksuzno i pogoduje mnogim tonovima kože, posebno ako ste blago preplanuli.

Inače, čokoladni tonovi su rezervisani za hladnije mesece, ali ova nijansa nudi svež, voćni,osećaj koji najavljuje dolazak leta, zabava i hrabrosti da budete ono što želite.

Reč o boji čokoladne višnje, a evo kako je opisuju stručnjaci

Ova boja ima klasičnu čokoladnu podlogu na koju se dodaje sočna "glazura" od višnje, odnosno suptilna nijansa crvene. Rezultat bi trebalo da liči na veoma toplu i meku bordo, jer braon i crveni tonovi malo naginju ljubičastoj, toj boji tamnih višanja, piše sajt Andreea Raicu.

Zašto je u trendu?

Nijansa daje brinetama priliku da se više zabave. Pored toga, to je odlična opcija ako želite da budete nežni prema kosi i da je ne izbeljujete tokom leta. Postoji ovo iskušenje kako se vreme zagreva, ali morate biti svesni da čak i balajaž donosi stepen oštećenja kose.

„Čokoladna trešnja je odlična boja za nekoga ko želi da napravi promenu, a da svoju kosu zadrži zdravom“, navode stručnjaci. Nekima je potrebno malo više crvene u mešavini, drugima manje", dodaje ona. Posebno dobro funkcioniše ako imate tople tonove kože, ali dodaje malo drame i hladnijim tonovima.

Saznajte kako da podmladite kožu kozijim sapunom.

BONUS VIDEO:

Novi, poboljšani recept sa ruzmarinom za rast kose TikTok/jennyxo_x

Sensa/A.S.