Ne možemo poreći činjenicu da je prirodna kosa vrlo popularna. U tom talasu popularnosti prirodne kose, seda kosa nije izuzetak. Dakle, ako se plašite pojavljivanja svojih prvih sedih vlasi, nemojte. Ukoliko ste već na dobrom putu da vam većina kose postane seda, prestanite da je krijete i počnite da je prihvatate. Evo našeg argumenta zašto bi trebalo da prihvatite svoju sedu kosu, što je pre moguće.

Starenje i seda kosa se dešavaju svima, te se toga ne treba stideti, niti prikrivati. Kao žene, trebalo bi da nosimo sede kao počasnu medalju. Naravno, seda kosa dolazi sa godinama, ali godinama iskustva i znanja. Niko ne očekuje da ćete zauvek imati 20 godina, niti bi trebalo da pokušavate da tako izgledate. Seda kosa je izuzetno šik i to zahvaljujući uticaju društvenih mreža i tehnika farbanja kose kao što su balejaž i ombre. Sa novim imenima kao što su dim, led, srebrna ili bela plavuša, seda je (kao što bi i trebalo da bude) glavna u ovoj rastućoj kategoriji kose novih boja. Dakle, ako imate više sedih vlasi nego što želite, zašto ne zakažete kod frizera i svoje sede učinite modnim krikom. Siva boja više nije rezervisana samo za bake.

 Tome svedoče neke od čuvenih glumica, koje se ne stide svoje sede kose, već je nose sa ponosom i pokazuju svoju zrelost, iskustvo i dominaciju. Upravo iz tog razloga ih zovu SREBRNE LISICE!

1. Endi Mekdauel

2. Džejmi Li Kertis

3. Džudi Denč

4. Glen Klouz

5. Helen Miren

Možda će vas zanimati i 5 kratkih frizura za žene sa sedom kosom.

BONUS VIDEO:

Izvucite sami pramenove i šišajte šiške TikTok/naomi.bouncy.blows

 Sensa/L.S.