Suočavanje sa godinama mnogim ženama izgleda kao strašno iskustvo, ali upravo je suprotno!

Dok se ne približite tom magičnom broju 40. ili 50, u 20 - im godinama to vam izgleda kao nešto daleko, strašno i mračno.

Ipak, kada oduvate 40. iili 50.  svećica na torti shvatate da uopšte nija tako sivo, već da zrele godine sa sobom donose posebnu lepotu.

Vaš izgled se jeste promenio u odnosu na to kada ste imali 20. godina, promenila se vaša koža, kosa i sa svakim osmehom se pojavi par sitnih borica. Ali, sve to vam više nije važno, jer sada primećujemo detalje, naučili smo da volimo sebe, uživamo u trenutku i znamo da je svaki novi dan novi blagoslov.

Pročitajte još:

30 SKRIVENIH SIMPTOMA MENOPAUZE I 10 SAVETA KAKO DA SAČUVATE ZDRAVLJE: Evo šta svaka žena u zrelim godinama treba da zna

10 STVARI O ŽIVOTU KOJE SAM PREKASNO SHVATILA: Upozorenje za sve žene

Postoji izreka da život tek počinje u 40. godinama, a evo kojih 7 sjajnih stvari vam donosi zrelo životno doba:

1. Osećate se prijatno u svojoj koži

Sada možda imate koji kilogram viška, bore, strije i vaša koža nije dovoljno zategnuta, ali osećate se bolje nego ikada pre. Žene u 40. i 50. godinama imaju veću svest os vom telu i lakše ga prihvataju. One imju poverenje u svoju ličnost i telo, svakodnevno im šalju ljubav. Baš to čini da izgledaju prelepo, šarmantno i zrače posebnom energijom.

2. Živite u sadašnjem trenutku

U 20 -im godina opterećeni smo svojom budućnošću - stralno razmišljamo kakao će ona izgledati,d a li ćemo uspeti da uradimo sve što želimo i razvijamo strahove od neizvesnosti. Kada uđete u zrele godine, postajete sve više svesni značaja i lepote života u sadašnjem trenutku. Više se ne osvrćete na prošlost, ne promišljate o dalekoj budućnosti, već živite SADA.

3. Savršen spoj energije i iskustva

Nastavite da negujete mladalačku energiju, buite poletni, krojite nove snove, ali ne zabporavite da sada us vakoj ivotnoj trci imate jednu prednost - iskustvo. Već odavno ste izašli iz zone komfora i sada imate dovoljno iskustva u raznim poljima života, što može pomoći da lakše ostavrujete uspehe - bez teškoća i emotivnog bola.

Svako zrno vašeg iskustva učestvovalo je u oblikovanju vaše ličnosti i verujte - vaša mudrost vam može doneti mnogo više pobeda nego lakomislenost u 20. im godinama.