Smežuranost kože na krajevima usana se najbrže uklanja masažom i to tako što palčeve položimo na vilicu, a kažiprste, srednje prste i domale prste položimo na uglove usana. Sve prste zajedno pomeramo desetak puta, prvo u levo pa u desno.

Druga metoda je štipanje ivice usana i to tako da vrhovima kažiprsta i palca pod pravim uglom uhvatimo bore na ivici gornje usne i onda ih pustimo. Postupak se ponavlja nekoliko puta duž cele gornje usne. Obe masaže su korisne kako bi se taj deo lica "oslobodio" jer se pokazalo da mnogo ljudi ima određeni izraz lica većinu dana, a on je najviše "fiksiran" u predelu usana.

To, međutim, podstiče stvaranje bora i zbog toga je tu "masku" potrebno što više "razbijati". Usne često gube vlažnost i elastičnost pa im najviše odgovaraju "teža" ulja poput jojobe i ricinusa koja će napraviti film na koži.

Prirodni lifting: lake vežbe za uklanjanje podvaljka i zatezanje kože vrata (VIDEO)...

Budući da se ulje nanosi vrlo blizu sluznice, treba znati da neka eterična ulja mogu biti iritantna. U ovom slučaju se preporučuje nekoliko kapi ulja pasjeg trna koje će, kao i na čelu, pružiti zaštitu i pomoći u obnovi elastina.

Vrat i predeo ispod brade

Desnom rukom zahvatite malo ulja, a levom zategnite kožu vrata prema dole (glavu malo zabacite unazad). Pomoću tri prsta desne ruke, pokretima gore-dole, masirajte kožu na vratu. Tako ćete podstaći rad limfe koja otklanja štetne materije i višak nakupljene tečnosti pa će se i podbradak smanjiti.

Koža vrata podložnija je stvaranju dubokih bora i treba je tretirati kao kožu čela - snažnijom masažom uljem ricinusa i sa dve kapi ulja pasjeg trna uz dodatak jedne kapi eteričnog ulja smilja ili bušina.

Uzlazna masaža

Završite masažu uzlaznim glađenjem celog lica i vrata od sredine prema ivici. Višak ulja odstranite papirnatom maramicom.