Ritmovi dečjih pesama širili su se Sava Promenadom u subotu, 3. septembra! Časopis National Geographic je zajedno sa svojim prijateljima uspeo da organizuje jedan sjajan dan za decu i zajedno sa njima, našom najvažnijom i najradoznalijom publikom, četvrtu godinu za redom, obeleži početak školske godine.

Pogledajte kako nam je bilo prvog dana festivala.

IZVOR: JOVANA CVETKOVIĆ Pogledajte kako smo se proveli prvog dana NATIONAL GEOGRAPHIC FESTIVALA ZA DECU "SVET OKO NAS powered by Next Bući Bući"

Pre nego što smo uopšte krenuli u avanturu, morali smo da budemo sigurni da deca uzimaju dovoljno tečnosti, pa su u svakom trenutku mogla da se posluže Rosa vodom i Next Bući Bući sokićima. A onda je krenulo zagrevanje!

_DSC8860.jpg
IZVOR: JOVANA CVETKOVIĆ 

Za sportske radionice su bili zaduženi treneri iz Aktivity Centra, koji su organizovali dve radionice: trku životinja i kviz znadnja "Svet oko nas".

_DSC8688.jpg
IZVOR: JOVANA CVETKOVIĆ 

Ali Next Bući Bući nam nije obezbedio samo osveženje, sponzori našeg festivala za decu su pripremili i oslikavanje lica, pa su naši mališani mogli da se pretvore u životinjicu koju god su poželeli. U Rosa kutku su deca mogla da boje, ali i da učestvuju u Reciklažnoj trci. 

Prijatelji iz Centra za promociju nauke omogućili su našim malim gostima da dožive nesvakidašnje iskustvo. Posmatrajući kroz mikroskop deca su mogla da vide kako izgleda i šta sve sadrži kap vode iz reke Save, koja nas je ugostila na svojoj obali kod Belgrade Waterfronta.

_DSC8623.jpg
IZVOR: JOVANA CVETKOVIĆ 

Svoje utsike deca su mogla da zabeleže, a zatim su njihovi radovi izloženi na panou koji možete da obiđete i pogledate tokom trajanja festivala. 

Poslednji su nam se, u 16 časova, pridružili izviđači iz Saveza izviđača Srbije, postavili šator, obeležili put i poveli decu u potragu za blagom. Grupa je pored učenja osnova snalaženja u prostoru imala priliku i da se kroz igru upozna sa životinjama Srbije i rešavaju zagonetke.

_DSC8935.jpg
IZVOR: JOVANA CVETKOVIĆ 

Cilj nam je da zdrav život, nauka i avanturizam deci budu zabavni i da ih usvoje kao način života. Iz tog razloga su i radionice drugog dana našeg malog festivala prilagođene tom cilju. Pogledajte šta vas sve očekuje u nedelju, 4. septembra.