Domaća publika uskoro će moći da uživa u prvoj sezoni nove serije „Tunel“, inspirisanoj istinitim događajima i situacijama u kojima se nalaze pripadnici policijskih i antiterorističkih jedinica, kao i njihova pregovaračka odeljenja.

Snimanje prvih 12 epizoda nove serije u produkciji Telekom Srbija i Zillion Filma je završeno, a članovi produkcijske i glumačke ekipe poručili su publici da ih čeka uzbudljiva i napeta priča.

„Telekom Srbija već nekoliko godina nema konkurenciju kada je u pitanju količina i kvalitet filmskog i serijskog programa. To je bio naš cilj, ali je ujedno i velika odgovornost, jer publici dugujemo da stalno idemo napred i kreiramo sadržaje koji će biti još kvalitetniji i produkcijski napredniji. U ovoj seriji smo po ideji i scenariju odmah prepoznali da ima potencijal za plasman na strana tržišta, ona je urađena potpuno u skladu sa svetskim trendovima i kombinacija je psihologije, trilera i krimi dinamike“, izjavio je generalni direktor kompanije Telekom Srbija, Vladimir Lučić.

Svaka epizoda nove serije biće koncipirana kao priča za sebe, što je do sada neviđeno na domaćem tržištu, a samim tim je bilo i zahtevnije za snimanje.

serija tunel.jpg1.jpg
Promo 

„Za nas kao producente ovo je bio jedan od najizazovnijih projekata koje smo radili, u njemu je učestvovalo više od 150 glumaca, snimali smo 113 dana u preko 160 objekata. Želimo da se zahvalimo MUP-u Srbije, gradu Beogradu i Ministarstvu zdravlja koji su pomogli u realizaciji projekta i kompaniji VODA VODA kao sponzoru, a posebno se zahvaljujem Telekomu Srbija na saradnji i profesionalnosti i na tome što godinama ulaže u kulturu i kinematografiju i zapošljava hiljade filmskih radnika“, izjavio je Lazar Ristovski, producent i jedan od glumaca u seriji.

Napete situacije, pregovaranje sa opasnim počiniocima i teroristima, kao i konstantno izlaganje smrtnoj opasnosti deo je svakodnevnog posla specijalnih jedinica, a sada će i šira javnost moći da dobije uvid u to kako izgleda jedan dan na tako odgovornom poslu.

„Ova serija je pre svega napeta psihološka drama, i ne može se jasno svrstati u određeni žanr, jer se on u svakoj epizodi menja. Siguran sam da će publika biti zadovoljna onim što smo uradili, a želeli smo da u ulogama pregovarača vidimo manje poznate glumce, dok su počinioci već dobro poznata glumačka imena“, naveo je reditelj serije, Petar Ristovski.

Serija Tunel emitovaće se na Superstar kanalu3.jpg
Promo 

Pored toga što je serija snimana na atraktivnim i opasnim lokacijama, najveći akcenat prilikom pregovora sa opasnim licima je u razgovoru, koji u ovakvim situacijama može spasiti život. Scenarista serije koji stoji iza napetih replika, Vladimir Ćosić, poručio je da je rad na seriji bio specifičan, budući da su događaji istiniti i da je istraživanje pred snimanje trajalo čitave dve godine.
Glavne uloge u seriji „Tunel“ pripale su Minji Peković i Jovanu Belobrkoviću, a glumačku postavu čine i Nevena Gavran, Miloš Petrović, Tamara Šustić, Dragan Boža Marjanović i Miloš Đorđević koji su istakli da su tokom zahtevnog snimanja postali jedna velika porodica i da im je drago što su dobili priliku da tumače lica koja u realnom životu rade tako odgovoran i važan posao.
Zapažene epizodne uloge u prvoj sezoni ostvarili su i poznati glumci poput Nebojše Dugalića, Danice Ristovski, Miloša Timotijevića, Sergeja Trifunovića, Branislava Lečića, Zorana Cvijanovića i drugih.

Serija „Tunel“ emitovaće se na Superstar kanalu, poznatom po uvek svežem sadržaju i vrhunskoj filmskoj i serijskoj produkciji.