"Isti su kao oni iz Pariza, tako i mirišu", rekla nam je Suzana, food blogerka koja je odrasla u Francuskoj, nakon što je probala pecivo nastalo u radionici kroasana u organizaciji portala Stvar Ukusa i u saradnji sa hotelom Hyatt Regency Beograd.
Dvadesetak zaljubljenika u kuvanje i ukusnu hranu, iskusnih i manje veštih u kuhinji, okupilo se na edukativnoj i zabavnoj radionici i u opuštenoj, prijateljskoj atmosferi upijalo sve savete i trikove od vrhunskih "majstora peciva" na čelu sa Mirjanom Despenić. "Radile" su oklagije, mesilo se, rolalo, mazalo i premazivalo... A ako je bilo učesnika koji nije postavio nijedno pitanje, to je samo zato što ga je već neko preduhitrio.
Tako smo i saznali i koje brašno koriste profesionalci za izradu čuvenog francuskog peciva, rešili su nam dileme i oko toga koje temperature treba da bude testo, a koje puter kada se počne sa onim najzahtevnijim delom, pravljenjem "slojeva", pekari su nam otkrili i da boja samih kroasna zavisi od toga koliko ima šećera, a koliko soli u njima... Pokazali su nam i kako se rolaju savršeni kroasani, kako se pravilno ivice savijaju ka unutra - kao što to rade u Francuskoj, a saznali smo još mnogo toga od glavnog kuvara hotela Hyatt Regency Beograd - Milana Čotre i njegovog tima iskusnih pekara.
A ono što smo umesili, na kraju smo i probali! I kao što je rekla Suzana, a složili su se i svi učesnici ove radionce koju je omogućio i podržao DTL - domaći trgovački lanac i koja je realizovana uz podršku Francuske privredne komore - ispali su "oh-la-la"! Fantastično!
Pogledajte galeriju slika i uverite se koliko je bilo zanimljivo na radionici kroasana.
Radionicu smo završili u sjajnom raspoloženju - prenoseći utiske, razmenjujući savete i recepte, ali i slike i snimke koje smo napravili i koje smo podelili na društvenim mrežama.
"Ja sam naučila da pravim kroasane, a vi?", rekla nam je jedna zadovoljna učesnica, a drugi su se pridružili.
"Obavezno nas zovite na sledeću radionicu", poručili su sada već profesionalci za izradu kroasana!
Izvor: Sensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!