Pored dokumenata, odeće, punjača, kozmetike, kofica i lopatica za igranje u pesku i kupaćih kostima, ne zaboravite i da svoju kućnu apoteku privremeno preselite na destinaciju na koju putujete.

Tokom letovanja deca, ali i odrasli, mogu se susresti sa povredama, prehladama, stomačnim virusima, posekotinama, pa je prva pomoć nadohvat ruke često neophodna. Kako kao uspomene ne bi ostali stres, suze, nervoza, već talasi, šetnje, igranje i zalazak Sunca, donosimo spisak stvari koje treba da imate u putnoj apoteci:

Lični lekovi, toplomer i sirup/tablete za skidanje temperature u slučaju prehlade, hanzaplast i zavoj ako dođe do posekotina i povreda, butirati/probiotici kao zaštita od stomačnih problema, sredstvo za zaštitu od insekata, krema sa SPF faktorom, sredstva za tretiranje opekotina, tablete protiv mučnine, naročito ako putujete kolima i Effigerm Wound Wash rastvor za ispiranje, čišćenje i vlaženje rana sa 4u1 dejstvom.

Ogrebotine, posekotine i oguljena kolena su situacije sa kojima se često susreću roditelji mnogih aktivnih mališana. Na letovanju su takođe mogući ovakvi izazovi ukoliko se dete poseče na stenu, padne dok trči šetalištem ili se povredi tokom igranja u pesku na plaži. Ovog leta roditelji mogu bezbrižnije da krenu na putovanje jer u ovakvim situacijama može pomoći nov, pouzdan i efikasan proizvod koji je stigao na tržište Srbije - Effigerm Wound Wash rastvor.

rastvor1.jpg
Promo 

Ovaj dermatološki ispitan rastvor čisti, vlaži, sprečava infekcije i pomaže u zarastanju rana, a ne sadrži najčešći uzročnik suza - alkohol. Effigerm Wound Wash je zasnovan na snazi hipohloraste kiseline, koja ubija mikroorganizme (bakterije, viruse i gljivice), a prirodno se nalazi u ljudskim belim krvnim zrncima*. Bezbedan je za korišćenje kod svih generacija, kako odraslih, tako i onih najmlađih, pa se Effigerm rastvor može čak koristiti i za čišćenje pupka kod beba.

Effigerm 4u1 rastvor u spreju mehanički uklanja strana tela u i oko rane, održavajući je čistom i na taj način obezbeđuje optimalno okruženje u smislu vlage, kiseonika i pH vrednosti kako bi se ubrzao proces zarastanja. Osim za čišćenje i prevenciju infekcija, služi za ispiranje i vlaženje rane, pomaže u sprečavanju stvaranja biofilma, a može se koristiti i za lakše skidanje zavoja sa rane na kojoj je nastala krasta.

Bez suza i dodatnih napora oko tretiranja rana kod mališana, Effigerm Wound Wash se izuzetno lako nanosi i nema potrebe da ga ispirate. Pored hipohloraste kiseline, Effigerm sadrži samo dve pomoćne supstance: jonizovanu vodu i natrijum hlorid.
Brojne prednosti Effigerma čine ga bezbednim i sjajnim sredstvom za celu porodicu, pa će ovog leta u mnogim neseserima i koferima baš ovaj rastvor imati posebno mesto. Neka od sada svako putovanje bude bezbrižno, bez stresa i suza, sa puno zabave i najlepših uspomena.

rastvor.jpg
Promo 

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom!

*Selkon, J. B., Babb, J. R., & Morris, R. (1999). Evaluation of the antimicrobial activity of a new super-oxidized water, Sterilox, for the disinfection of endoscopes. The Journal of hospital infection, 41(1), 59–70. https://doi.org/10.1016/s0195-6701(99)90038-5