Svako ima kafu po svojoj meri. Crnu, mirisnu, razbuđujuću. Nema mnogo ljudi koji bez moćnog crnog napitka mogu da započnu dan. Zato je kafa i moja, i tvoja, i vaša – svačija. Svako ima svoj omiljeni ukus, pravo vreme kada je ispija, specifičan ritual, najbolju recepturu da je pripremi – svoju priču o kafi. I svako ima pravo da misli da ona postoji samo zbog njega.

A kako da znaš da si pronašao „kafu po tvojoj meri“? Onu koja se slaže s tvojom ličnošću, sa tvojim stilom života i tvojim pogledom na svet. Ja znam, zato želim sa tobom da podelim oduševljenje.

Evo, recimo, ja volim egzotiku. Volim egzotična jutra, pa kada želim da mi dan počne malo drugačije, onda kuvam kafu čiji ukus ima nekoliko slojeva. Prvi sloj čokolada, pa onda note badema i citrusa. Mmmmmmm! Na prvi srk u moj dom stiže egzotika Perua. Tačnije, ona me vodi u tropsko područje Čančamajo (Chanchamayo), na oko 300 kilometara od Lime, sa specifičnom klimom i visokom vlažnošću. Mesto na kom živi tukan, jedna od najneobičnijih vrsta ptica na svetu, ptica koja krasi i dizajn ambalaže kafe Grand Single Origin Peru Chanchamayo, a koja će svima pomoći da se zaljube u boje života.

Ako si pak tradicionalna persona, poput moje drugarice Nevene, koja ne voli iznenađenja, onda je za tebe Grand Brazil Cerrado kafa. Ako voliš da dan započneš snažno, da te prvi gutljaj spremi za sve izazove, sastanke, tabele, ljude koji nisu popili prvu jutarnju... onda su za tebe zrna pažljivo brana, pa isto tako pržena i mlevena. Snažna brazilska zrna kafe.

Ali ukoliko si u potrazi za nečim retkim i unikatnim, poput moje komšinice Tamare, koja celog života traga za bezvremenim raritetima, za vas je Grand Single Origin Rwanda Bourbon. Ta kafa rađa veoma malo plodova godišnje, pa je zbog toga retka i izuzetno cenjena. Poput crnog dijamanta čiji prah otvara oči.

Sve tri pomenute Grand Single Origin kafe povezuju važne osobine.
Sve tri imaju specifično geografsko poreklo – dolaze iz područja na kojem sunce miluje svako zrno. Sva tri ukusa te vode u egzotičnu avanturu, u srce Južne Amerike, gde raste Grand Single Origin – kafa sa jedinstvenim geografskim poreklom.
Sve tri su po sastavu 100% Arabica, odnosno jako kvaltetne, meke kafe, izbalansiranog ukusa.

Grand 03.jpg
Promo Grand Single Origin je jedina kafa po tvojoj meri

A ukoliko si, baš kao i ja, ekološki tip i ne možeš da popiješ kafu ako znaš da je zbog tvog uživanja neko patio, postoji dokaz da je ova kafa „po meri čoveka“. Ona ima Rainforest Alliance sertifikat, koji garantuje da je gajena na farmama uz brigu o biodiverzitetu, zaštiti prirodnih resursa i boljim životnim uslovima radnika. Svako zrno ove kafe poraslo je uz nečiju svest o racionalnoj upotrebi vode, o tome da biljke i životinje sa plantaža ne budu ugrožene. Svako zrno kafe dotakla je ljudska ruka.

Ukoliko želiš da se povežeš sa farmerima iz Perua, i saznaš kako raste i kako se proizvodi kafa, imaš QR kod na pakovanju Grand Peru Chanchamayo kafe.

Grand Single Origin Peru KV.jpg
Promo Grand Single Origin je jedina kafa po tvojoj meriI ambalaža kafe je ekološka priča koja čuva svežinu. Pakovanje od Genprotect folije je podložno recikliranju i njom se vodi računa o zaštiti životne sredine, jer se proizvodnjom iste postiže 63% manje emisije gasova, a osim toga je u potpunostii biorazgradiva
I sad smo zajedno prošli kroz znanja važna za izbor. Tako se bira kafa po tvojoj meri.

Sensa/Promo