Baletanke su glavni i mnogim ženama omiljena letnja obuća, i to je s razlogom, jer su moderne, raznovrsne i, što je najvažnije, veoma udobne. I glavni su trend sezone proleće-leto 2024. Jedina stvar je da ako ste malo umorni od ovog trenda. U tom slučaju vam savetujemo da izaberete modele ne samo od kože, već i obratite pažnju na zanimljivije opcije. Na primer, od satena, baš kao suknjao kojoj smo nedavno pisali. Evo kako da ih nosite sa stilom.

Saten se već nekoliko sezona smatra najmodernijim materijalom, jer satenski predmeti izgledaju luksuzno.Od ovog materijala ne prave samo haljine i pantalone, već i cipele i dodaci, a sve je počelo zahvaljujući Miuči Pradi i Rafu Simonsu. Sa njihovom novom kolekcijom za Pradu počela je opšta pomama za satenskim cipelama.

Ali najidealniji i funkcionalniji par za sve prilike su baletanke od satena, a izraziti favorit sezone je Meri Džejn, s kaišićem.

Kako stilizovati satenske baletanke?

Mogu se nositi sa bilo kojom letnjom odećom. Uz lagane pantalone, midi suknje ili jednostavne haljine za kancelariju.

Za šetnju, stilizovan uz teksas šorts i osnovni top.

A za veče kombinujte satenske baletanke sa zavodljivim haljinama.

Najbolji savet: ako ujutru obuvate štikle ili samo osetite da bi mogle da vam izmore stopala, ponesite ovaj par sa sobom. Ne zauzima praktično nikakav prostor u torbi.

BONUS VIDEO:

Pravilo 333 za stilizovanje Instagram/treatingthestreetslikearunway

Sensa/Z.A.