Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Čarobnjakove riznice Prirodnog Vladanja: rečeno - učinjeno - vladanje kreacijom

Svojim rečima i svojom namerom mi kreiramo. Uvek. Svesni toga ili ne, hteli ili ne. Pogledajte svoj život unazad, da li su se ostvarila vaša razmišljanja, izgovorene reči?

  Izvor: Profimedia

To ne podrazumeva samo da li su se ispunile određene želje, već da li su se obistinila svakodnevna razmišljanja i ono na čemu je počivala i počiva vaša pažnja? Tamo gde je vaša pažnja, to je ono što će se i kreirati. Realizuje se i ono što možemo da nazovemo anti-želja. Rečeno - učinjeno. Već smo možda čuli i osvestili da negacija u svetu kreacije nema funkciju za koju smo leksički odredili da je funkcija negacije. Često to ilustrujem ovim jednostavnim primerom:

Došla sam u situaciju da kupim stan. Sredstva su bila ograničena, pa sam birala u skladu sa količinom novca, a da mi se ipak uklapa i struktura za funkcionalan život. Kako da izaberem deo grada, s obzirom na ova dva kriterijuma - da bude povoljna cena i odgovarajuća veličina? Veliki je Beograd, i većinom su mi svi delovi grada na svoj način lepi, pa kako bih „najbolje" suzila izbor, ja sam izrazila samo ono što „ne želim". Koji je to deo grada u koji ne bih nipošto išla. Dakle, stavila sam fokus na ono što naizgled ne želim, pa je moj zahtev glasio: „Svi delovi grada dolaze u obzir, samo ne preko pančevačkog mosta!" imate pravo jednom da pogađate gde sam kupila stan! Da, naravno, u Krnjači, preko pančevačkog mosta.

5 vrsta uspeha: zašto nas raduju smirenost i spiritualnost

Ako kažem nemojte da mislite na ružičastog slona, ili pomislite na ružičastog slona, koja je slika koju ste upravo videli u glavi? Naravno, u oba slučaja javlja se slika ružičastog slona. I ja sam u glavi imala sliku pančevačkog mosta, prilikom negiranja istog. Moja prijateljica je stalno izgovarala, samo da se ne udam za mlađeg muškarca od sebe! Naravno, muž joj je mlađi od nje. Zato, pozivam vas da dobro preispitate svoj dnevni govor. Koja je vaša dnevna mantra „samo da NE...." vi završite ovu rečenicu na više načina, šta je to čemu se opirete. Kada to osvestite, okrenite svoju rečenicu u ono što je za vas „samo da DA...", pa gledajte šta se menja. Još bolje, oblikujte od toga pitanje. U primeru sa mojim stanom, pitanje bi bilo: „Koji deo grada i koji objekat za život bi bio najviše podržavajući za mene i moju porodicu?" Ovo pitanje nas otvara zaista ka onom izboru koji se ispostavlja najbolji za nas.

Ipak, prihvatamo i negaciju i pogledajmo šta je i u tome podržavajuće za nas? Izbori koji su kreirani iz negacije su takođe na mestu istine, iako možda na prvi pogled tako ne izgleda. Jer, nema pogrešnih izbora - svaki vas vodi korak dalje putem vašeg rasta i razvoja. Svaki izbor koji ste ikada napravili vam je bio doprinos i dar, i šta je dobro bilo u tome za vas? Šta je bilo ispravno u svakom vašem „pogrešnom" izboru? Vi ga krstite da li je ispravan ili pogrešan. Vi to određujete, pa zato, umesto pitanja „Gde sam pogrešio?", postavite pitanje „Šta sam ovde uradio ispravno? Koji doprinos i dar mi je ovo? Kako ovo unapređuje moj život ka sreći i izobilju?" Divan mi je bio stan u Krnjači, sa puno sunca, mira i tišine, odlična veza saobraćajnica sa svim delovima grada. Ispod moje terase je bio komšija koji gaji organsku hranu, i kako može bolje?

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj