Šetnja u trajanju od 25 minuta zelenim prostranstvom kao što je polje ili čak običan gradski park, može vas odvesti u meditativno stanje. Ovakvom šetnjom smanjićete mentalni zamor i povećati svoje kognitivne funkcije. Fokusirajte se na senzacije koje dobijate iz okruženja i za promenu probajte da hodate bez krajnje destinacije. Izgubite se, zalutajte i poslušajte gde će vas odvesti vaša stopala i intuicija.

Smanjuju brige i čiste um od opsesivnih misli: probajte 3 praktične mindfulness vežbe

Čovek uči dok je živ i učenje je jedan od najboljih načina da vaš mozak ostane u sjajnoj kondiciji. Međutim, kao i fizička vežba i mentalni napor zahteva trud a to nije uvek lako i jednostavno. Ukoliko se spremate da polažete ispit ili pripremate važnu prezentaciju na poslu najbolje je da pre učenja prošetate dvadesetak minuta, kao i da čitate naglas umesto u sebi. Takođe, pravite male pauze i nagradite se nekom poslaticom nakon svakog pročitanog poglavlja.

Izvor: Lovesensa

 3 koraka do željene lične transformacije: evo kako da uskladite misli, reči i dela

Najvažniji korak ka ličnoj transformaciji predstavljaju želja za preobražajem i svesna namera. Nakon što osvestite da će ta promena iz korena da izmeni čitav vaš sistem funkcionisanja i svet, kao i da ste spremni da prihvatite sve što proces donosi, biće lako prigrliti suštinu svog bića.

Zašto se prava ljubav još uvek nije pojavila: evo koje greške blokiraju sreću u ljubavi

Klica samoosnaženja će početi da raste i da ispunjava vaše telo i um, spremajući ih na izvestan bol usled opraštanja od starih paradigmi ponašanja. Nakon prihvatanja ideje o promeni, potrebno je da sve svoje kapacitete uložite u sam proces i da mu se posvetite, dajući sve od sebe.

Dodatni podsticaj predstavljaće upravo uvid u to da do sada niste živeli svoju suštinu i da ste sada spremni da je istražite. Uskladite svoje misli, reči i dela. Započnite proces promene postepeno, korak po korak.

1. DIŠITE SVESNO jer disanje predstavlja sponu između uma i tela. Koncentrisanjem na udah i izdah, učinićete da telo i um postanu jedna celina. Svesnim disanjem revitalizovaćete svoje telo i um, suočavajući se sa sadašnjim trenutkom koji često prolazi mimo ljudi u današnjem ubrzanom svetu.

Magične reči koje privlače bogatstvo: 4 moćne afirmacije koje donose obilje u vaš život

2. RAZMIŠLJAJTE MANJE dok svesno dišete i time sebi priuštite trenutke odmora. Usporavanjem razmišljanja dovodite se u stanje opuštenosti, spokoja i mira. Kada se tuga u vezi sa prošlošću i briga u vezi sa budućnošću stave na stranu kao vid preteranog razmišljanja, ostaje samo kontakt sa čistim sadašnjim trenutkom koji predstavlja suštinu života.

3. UMERENO, ali kontinuirano izvodite meditaciju kroz osvešćeno disanje. Svaki trenutak može biti pogodan za umirenje uma i tela, i vraćanje pažnje na disanje. Međutim, intenzivno praktikovanje meditacije predstavlja beg od stvarnosti i sebe samih. Problemi mogu nestati u periodu meditiranja, ali vraćanjem energije, suočićete se sa životom. Zato, meditirajte odmereno i nemojte bežati od svakodnevnih problema.

Izvor: Lovesensa