Stvaranje neraskidivih veza sa drugim ljudima predstavlja doživotno ulaganje. Kako biste stvorili ovakvu vrstu odnosa ne morate stalno da impresionirate osobu preko puta, da budete genijalci ili pretarano duhoviti jer kreiranje komunikacije predstavlja dvosmerni proces.

15 načina da privučete ljubav u svoj život: evo kako da otvorite srce za novu ljubav već DANAS

Kvalitetna veza gradi se time što ćete da pokažete interesovanje za razgovor i da pažljivo slušate drugu osobu. Prilagodite svoju konverzaciju osobi sa kojom pričate i vodite računa o neverbalnoj komunikaciji. Zauzvrat bi trebalo da dobijete podjednaku reakciju i odgovor.

Izvor: Lovesensa

 Postanite spremni za životne izazove: put transformacije od discipline do slobode

Koliko ste spremni da se usudite, da prihvatite izazov i da se bacite u nepoznato, u svest iznad svesti? Ipak, opterećeni normama, pravilima i disciplinom, uskraćujemo sebi mogućnost da spoznamo nesvesno. Svestan um, disciplina i karakter služe da se bolje snalazite u društvu i gradite veze sa drugim ljudima, ali to ne predstavlja vas.

Koje emocije uzrokuju oboljenja, a koje dug život: evo kako negativne misli utiču na zdravlje

Problem je što putem discipline i svesnog uma gradite spone sa okruženjem, ali ne uspevate da izgradite veze sa samim sobom. Kada se oslobodite sebe i počnete nesputano da se krećete oblacima, dodirnućete nesigurnost, haos i bezgraničnost, koji će vam disciplinu dovesti u drugom obliku – u obliku slobode.

1. Ozbiljnost stvara potrebu za unutrašnjim znanjem, kategorizacijom i željom da učite druge. Reči „Ja znam, ti ne znaš – naučiću te!“ predstavljaju odjek ega, ozbiljnosti iz koje proizilaze tradicija, pravila i nepromenljivost. Kada obesmislite ozbiljnost – prevaziđete ego, postajete prava duhovna osoba – razigrana, kreativna, živa i buntovna. Odsustvo koncentracije i kontrole vodi opuštenosti i igri koja je jedini izvor stvaralačke energije. Opustite se i igrajte se!

2. Spoljašnji nametnuti koncepti života sprečavaju vas da se uskladite sa sobom i tekućim događajima. Sprečavaju vas da iskažete sebe onakvim kakvi ste. Negujte svoju individualnost i potrebu da se iskažete na način svojstven samo vama. Ne trudite se da budete neko drugi, već dozvolite da se iz vas izrodi i razvije seme u kojem je sadržano vaše istinsko, nepokvareno biće.

Oni uvek dobijaju ono što žele: kako postati asertivna osoba

3. Ključ velike transformacije jeste strpljenje. Istrajan rad, uporan, bez očekivanja rezultata sada i odmah, vodiće vas sigurnim putem do promene. Raditi istrajno, strpljivo i naporno, bez očekivanja nagrade, zahteva veliko strpljenje koje će vas naposletku dovesti do cilja. Ukoliko imate sposobnost da živite ne razmišljajući o rezultatima, postići ćete ih zahvaljujući veri u sebe. „Potrebna je određena zrelost da biste bili ispunjeni kosmičkim, kao što je određena zrelost potrebna za trudnoću. Kosmičko se javlja u duhovnoj trudnoći. To je trenutak kad se ponovo rađate.“ – Osho

Izvor: Lovesensa