1. Ti vrediš

Od samog rođenja vi ste vredni upravo takvi kakvi jeste. Kada tvrdite da imate mane i nedostatke, vi se prepirete sa životnom silom koji vas je stvorio takvima kakvi jeste.

2. Vođen si

Možda se osećate usamljeno i kao da je sav teret sveta na vašim ramenima. Prava je istina je da je vaše više ja uvek ovde sa vama, da vam daje uvide, nadahnuće i snagu koju tražite. Vi samo treba da predate kontrolu i zatražite pomoć.

3. Ovo je avantura

Na Zemlji ste da biste doživeli avanturu života. Izabrali ste da budete ovde da biste otkrivali, stvarali, izražavali, učili, širili i doživeli život na načine koji vam nisu dostupni kada niste u fizičkom obliku. Prigrlite dar koji vaš život jeste.

4. Život odražava tebe

Vaš spoljni svet i okolnosti odražavaju se na vaš unutrašnji svet. Svet se ponaša poput ogledala kako bi vam pomogao da produbite svoja uverenja i prioritete, da možete stvarati život koji vam donosi sve više i više radosti i ispunjenja.

5. Tvoja radost je važna

Radost je vodič koji vam pokazuje u kojem sjeru treba da idete u životu. Obratite pažnju na sve prema čemu osećate strast, uzbuđenje, šta vas čini živim. Verujte tim osećajima i slediti ih. Vaše srce zna više od uma.

6. Sve se događa za tebe

Svaka osoba i situacija u vašem životu je ovde kako bi vam pomogla da otkrijete više o sebi, da možete evoluirati u svesnije i moćnije biće. Ako se stalno susrećete sa istim situacijama u životu, potražite pouku i zahvalite za nju.

7. Ništa ne treba da popravljate

Ne treba toliko sebe da popravljate koliko treba da se volite i prihvaćate. Kada izražavate sebe kao bezuslovnu ljubav i saosećanje, stari štetni obrasci ponašanja i mišljenja prirodno počinju bledeti.

8. Ti si jedinstven

Vi ste jedinstven spoj strasti, talenta, interesa i osobina. Ako nemate hrabrosti biti ono što jeste, niko drugi to ne može, i doslovce uskraćujete svetu svoju veličanstvenost i nezamenjiv dar koji vi jeste.

9. Ti si odgovoran

Možete izabrati kako da reagujete na život, na ono što usmeravate pažnju i šta stvarate. Umesto da okrivljujete druge ljude i događaje za svoj život i osećanja, izaberite kako želite reagovati i kako se najviše želite osećati.

10. Ti si moćan

Najveća ograničenja koja ćete iskusiti u svom životu ne dolaze od okolnosti, već od ograničenih uverenja od toga ko ste i šta ste sposobni da učinite. Vi ste mnogo moćniji nego što ste svesni.

11. Ti si bezuslovno voljen

Životna sila koja vas je stvorila i vaše više ja vole vas bezuslovno upravo takve kakvi jeste. Voljeni ste više nego što možete pojmiti, na sve načine i uvek, bez kraja.

12. Ti si celovit

Vi ste celoviti i potpuni i imate sve što vam je potrebno upravo sada u ovom trenutku. Odgovori i ispunjenje koje tražite nikada nisu bili izvan vas. Pronađite ispunjenje u sebi i čitav svet će odraziti vašu celovitost.

Izvor: Sensa.hr