Neprestano smo okruženi lepotom i posebnim trenucima, no toliko smo zaokupljeni sobom i poslom da često ne primećujemo šta se oko nas događa. Dok jurimo kroz život trudeći se da budemo produktivni i proaktivni, ili kada imamo osećaj da nemamo vremena za ono što volimo, na život gledamo kroz sive naočare – one kroz čija sočiva vidimo samo negativnosti i nedostatke. Ukoliko želite da vam obične stvari ponovo postanu neobične, kouč Džesika Stid (Jessica Stead) predlaže tri načina pomoću kojih možete u svoj život vratiti lepotu i izobilje:

Budite prisutni. Usredsredite se na sadašnji trenutak, a ne na prošlost ili budućnost, jer tako ćete više uživati u svakom danu i novim iskustvima. Usporite i posvetite vreme posmatranju, promišljanju i samorefleksiji.

Budite zahvalni. Fokusirajte se na sve dobre ljude i lepe stvari koje prolaze kroz vaš život i budite zahvalni na njima.

Budite slobodni. Postanite svesni sa kim se družite i čime se okružujete, te razmislite o tome šta iz svog života treba da otpustite. Imajte snagu da budete autentični.

Izvor: Sensa