Dobra energetskakonekcija, bliskost i podrška prijatelja često nam je odskočna daska u životu, svetlost koja nam pokazuje put do apsolutne sreće, piše Lovesensa.

Čak i osobe koje vole samoću uvek imaju ar jednog bliskog prijatelja koji je tu da ih drži za ruku tokom najlepših i najrizičnijih životnih situacija, a istraživanja su pokazala da osobe koje su okružene iskrenim prijateljima žive duže i srećnije su.

Ali šta se dogodi kada se najslađi med pretvori u otrov?

Toksični "prijatelji" ponekad pokažu svoje pravo lice već na početku odnosa, dok se većina vešto skriva i nakon nekoliko godina učiniće vam se da pred vama vidite osobu koju volite, a koju uopšte ne poznajete.

Kada se toksična energija useli u prijateljski odnos, on nikada više neće donositi one benefite u kojima ste nekada uživali.

Toksične osobe su najčešće postale kradljivcienergije i izvor negativnih vibracija zbog svoje prošlosti, otežanom životnom situacijom ili zbog bola koji su potiskivali.

Ovi znakovi pokazuju da imate toksičnog prijatelja:

  • prijateljev odnos prama vama se promeni na bolje kada mu je potrebna neka usluga
  • izbegavate susret sa njim jer se nakon tog druženja osećate prazno, energetski slabo i potišteno
  • od vas zahteva konstantnu pomoć i da budete uz njega u svakom trenutku, a nikada nije zahvalan
  • vaš odnos počinje da se zasniva na tenziji, pasivnoj agresiji i konfliktu
  • stalno vam upućuje komentare koji vas pogađaju i često pokušava da naruši vaše samopouzdanje, naročito pred drugima
  • stalno se poredi i takmiči sa vama
  • izbegava da razgovara o vašim problemima i životnim teškoćama
  • više puta je drugima otkrio vašu intimu i poverljive životne priče
  • često ogovara druge prijatelje
  • nisu zainteresovani za vaš život i vaš odnos se zasniva na tome da oni pričaju, a vi slušate

Najvažnija stvar kou treba da prepoznate kada ste izloženi toksičnim prijateljstvima jeste to kako se vi osećate. Ukoliko vam je neprijatno zbog tog odnosa i osećate da vam crpi energiju, važno je da budete prizemni i počnete da delujete.

PageBreak

10 dokaza da je vaš prijatelj toksična osoba: evo kako prekinuti odnos koji nam krade i uništava dobru energiju
Foto: Shutterstock 10-dokaza-da-je-vas-prijatelj-toksicna-osoba-evo-kako-prekinuti-odnos-koji-nam-krade-i-unistava-dobru-energiju2

Toksični prijatelji su neka vrsta energetskih vampira i često je nemoguće takav odnos popraviti i rešiti problem. Ne treba nikome da sudite, ali ako ste nekoliko puta pokušali da obnovite vašu prijateljsku konekciju, a nije uspelo, onda je najbolje da odete. To ne znači da ste loši i da želite nekoga da povredite, već ste naučili kako se pobrinuti za sebe i zdravlje svoje duše, a to nekad zahteva odricanja.

Međutim, prekidanje prijateljstva može biti bolno i neprijatno za obe strane, a evo koja 3 saveta vam mogu pomoći:

1. Kreirajte granice - nemojte naglo da prekinete vaš odnos, već se polako distancirajte od toksične osobe i stavite mu do znanja da niste raspoloženi za njegovo društvo. Neka distanciranost potraje nekoliko dana, a onda razgovarajte i objasnite da sada birate drugačiji put - put bez mračne energije.

2. Budite jednostavni i ljubazni - nije potrebno da dajete velika objašnjenja, več budite sažeti, iskreni, ali i ljubazni. Kažite kako se osećate i ne dozvolite da se razgovor nastavi tako što ćete raspravljati o vašim osećanjima, jer tako lako možete biti uvučeni u psihološku zamku.

3. Ukoliko ne možete da prekinte ovo prijateljstvo - u ovoj situaciji je neophodno da radite više na svojoj energiji i napravite moćan energetski štit. Ako vam je do ovog prijatelja stalo, onda naučite kako da se nosite sa njegovim manama, proučavajte njegovu prirodu, budite iskreni i pokušajte da prenesete svoju pozitivnu energiju na njega. Međutim, postoje i nepopravljivi toksični prijatelji (energetski vampirir). Ali, ako je vaš prijatelj jedan od njih, on će se sam distancirati od vas kada shvati da više nikakao ne može da ugrozi ili ukrade vašu energiju.

Ne zaboravite, svako u vaš život dolazi sa određenim razlogom. Ako ste bili "žrtva" toksičnog prijateljstva, onda ste puno naučili o ljudima, shvatili koliko je jaka vaša energetska zaštita i stekli veštine kako da se zaštitite od kradljivaca energije. Naučite da volite sebe i ne trpite ništa što vašem unutrašnjem biću ne prija.

Izvor: Lovesensa