Sposobnost da se povežete sa svojom intuicijom (deo naše svesti koji je odgovoran za instinkte i uvid) posebno je važna ako želite jasnije da čujete glas Univerzuma i primetite znakove koje on šalje, piše Lovesensa.

Ako Zakonu privlačenja pristupite samo sa kognitivne strane, sa strane uma, onda rizikujete da potpuno zaboravite na srce.

Otkrivamo pet dubokih instinkta koje nikada ne treba zanemariti!

1. Divljenje i entuzijazam zbog nove prilike

Svako od nas stalno dobija od spoljašnjeg sveta mnoge poruke o tome šta zapravo možemo postići ako pokušamo i koristimo svoje talente. Međutim, mnoge od ovih poruka su lažne, jer nas u stvari samo namamljuju u zamku, gde nas obuzima velika težina očekivanja drugih ljudi.

Pa kako odrediti kojoj poruci treba verovati? Odnosno, kako pobediti lažne mogućnosti.

Da biste shvatili koju odluku treba da doneste i koje mogućnosti treba prihvatiti, obratite pažnju na instikte. Ukoliko imate osećaj strasti, inspiracije i uzbuđenja kada ste pred nekom prilikom, onda treba da je prihvatite.

Srce najčešće donese pravu odluku. Ukoliko vam zaigra zbog neke mogućnosti, obavezno je prihvatite. U suprotnom, možete zažaliti.

2. Osećaj da u telu nešto nije u redu

Svako od nas je bar jednom u životu imao osećaj da nešto nije u redu sa našim telom. Mnogi ovaj instikt zanemaruju, ali to je pogrešno. Često se dogodi da je ovo zaista besmislena senzacija, ali češće je slučaj da nas na ovaj način telo upozorava na nešto vrlo važno. Ako osetite bilo kakve promene na telu, obavezno se konsultujte sa stručnjakom. Ovaj instikt se javlja u vidu iritacija, bola ili osećaja napetosti.

Ne mora uvek da se manifestuje na fizčkom nivou, već se javlja i na psihičkim i energetskim segmentima. Na primer, kada nas telo upozorava na umor ili da smo izloženi prevelikom stresu. Takođe, ovo osećanje može se javiti u vezi sa određenim mestom ili osobama. Ako stalno osećate određene tegobe dok ste pored neke osobe, to znači da ta osoba negativno utiče na vas i crpi vašu pozitivnu energiju.

PageBreak

5 dubokih instinkta koje nikada ne smete zanemariti: ovako nas podsvest upozorava na važne stvari u životu
Foto: Shutterstock 5-dubokih-instinkta-koje-nikada-ne-smete-zanemariti-ovako-nas-podsvest-upozorava-na-vazne-stvari-u-zivotu4

3. Osećaj opasnosti

Ovaj instikt nikada ne treba zanemraiti, čak iako vas je nekoliko puta prevario. Kada se osetite ugroženo bez bilo kakvog razloga, dobro obratite pažnju. Na taj način nas podsvest upozorava na nešto i pokušava da nas zaštiti. Podsvest je pravi stručnjak u predviđanju pretnji, zato ga uvek poslušajte.

4. Osećaj da vas neko privlači

Ako odjednom osetite da vas neko neverovatno privlači, to je jedan od najpozitivnijih instikata koji ima više značenja. Jedan od njih je želja da pomognete nekome. Čak iako vam neko ne zatraži pomoć, vaša podsvest otkriva da je toj osobi pomoć zaista neophodna i vi tačno znate šta treba da učinite.

Moguće da će vas privući osoba koja će vam olakšati napredovanje u karijeri ili će vas privući osoba koja je savršen ljubavni partner za vas. Moguće je i da od osobe koja vas privuče dobijete važne informacije koje će vas odvesti ka novoj mogućnosti.

Dakle, ako podsvesno mislite da je vredno razgovarati sa nekom osobom, onda započnite ljubazan razgovor o neutralnoj temi. Saznaćete šta sve može da vam otkrije tok vaše komunikacije.

5. Osećaj ispravnosti

Ako osećate u nekoj situaciji ili odluci da činite ispravnu stvar, to nastavite da radite. Iako možda zvuči nerealno, srce nas često lakše vodi do uspeha nego um. Ako osetite pozitivnu energiju dok nešto radite, nastavite da idete tim putem.

Izvor: Lovesensa