Svaki sekund, minut ili sat svog života treba da potrošite dragoceno i nikada ne trošite vreme na ljude koji vas ne cene, piše Lovesensa.

Počnite da cenite svoje vreme, a najvažnije je da cenite svoje srce. Vaše srce je najlepše blago, najnežniji, a istovremneo najdivniji cvet, zato ga nikada nemojte davati ljudima koji ga u potpunosti ne zaslužuju.

Evo kojih 7 stvari pokazuju da ste srce dali pogrešnoj osobi:

1. Kada ste sami, ređe se smejete

Jedina osoba od koje ne možete da sakrijete svoja osećanja ste vi. Vrlo je lako da ubedite druge kako u vašoj romantičnoj vezi cvetaju ruže, ali sebe po pitanju osećanja nikada ne možete prevariti. Ako se osećate loše kada vaš partner nije u blizini, a to osećanje nije uzrok nedostajanja, to može biti prvi znak da partner nije vredan vašeg srca. Budite iskreni prema sebi.

2. Stalno sumnjate

Ponekad je teško "filtrirati" emocije, ali njihovo razumevanje ključ je srećnog život i zdravih odnosa. Uvek treba da budemo svesni osećanja koja ispunjavaju naše srce, a ukoliko u njih stalno sumnjamo, to je pokazatelj da nešto u odnosu nije u redu.

3. Osećate emocionalnu iscrpljenost

Jaki ljubavni odnosi slave i poboljšavaju život, a ne komplikuju ga. Partner treba da vas napaja dobrom energijom, inspiracijom i lepim osećanjima. Ukoliko se pored njega osećate mentalno i emotivno iscrpljeni, to znači da se trudite oko vrlo nezdravog odnosa.

PageBreak

7 stvari koje pokazuju da ste srce dali pogrešnoj osobi: obratite pažnju na ove signale u ljubavnom odnosu
Foto: Shutterstock 7-stvari-koje-pokazuju-da-ste-srce-dali-pogresnoj-osobi-obratite-paznju-na-ove-signale-u-ljubavnom-odnosu

4. Izgubili ste sebe

Da biste udovoljili partneru, počinjete da ignorišete svoje želje i potrebe. Njegove želje su uvek na prvom mestu, ali i dalje ne vidite da on ceni vaš trud ili želi da uzvrati. U ljubavi treba davati, ali je važno da i jedna i druga strana u tome jednako učestvuju.

5. Sav teret je na vašim ramenima

Problemi u komunikaciji, odluke o zajedničkom životu ili nedostatak intimnosti... Da li su sve ovo problemi sa kojima se sami suočavate? Partner se retko kada potrudi da zajendo nešto uradite, a vi ste već shvatili da ste solo igrač.

Srećan i zdrav odnos je timska igra. Kao i u bilo kojem drugom uspešnom timu, u ljubavnom odnosu svaki igrač ima svoje prednosti koje se savršeno uklapaju u jednu sliku sa prednostima ostalih članova ovog tima, stvarajući tako čvrsto partnerstvo. Ali ako neko sam povuče čitav teret, čitav tim će izgubiti.

6. Započeli ste vezu pre nego što je partner bio spreman za ozbiljnu vezu

Ljubav ne može biti uspešna ako želje za njom nisu podjednake. Često osobe upadnu u zabludu i pomisle da će u odnosu uspeti da promene i pridobiju partnera, ali mnogi na kraju naiđu samo na razočaranje. Važno je već na početku odnosa razmotriti da li istom stazom koračate ka budućnosti.

7. Plašite se da ne ostanete sami i zbog toga se još više trudite

Osobe koje se plaše samoće počinju još više da se trude i ulažu u odnos kada osete da se partner polako od njih udaljava. Ipak, efekat je suprotan od namera - Što se više trudite, obruč ljubavi sve više popušta. U ovakvim situacijama jedino rešenje je zdrava komunikacija. Na kraju, morate se pomiriti sa činjenicom da neko zaista nije osoba za vas. Bolje je pogledati istinu u lice, nego svoje srce davati ljudima koji ga uopšte ne zaslužuju.

Izvor: Lovesensa