Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da zamislite ŽELJU da bi se ona zaista ostvarila: vežba koja pomaže da uđete u kug ostvarivih želja

Ako ovako zamislite želju, verovatno će vam se ubrzo i ostvariti...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ovih dana šapućemo i ispunjavamo želje. Ovih dana se usuđujemo da želimo za godinu pred nama. Jeste li sa svojim željama na TI? Koju ste želju sebi ispunili u protekloj godini? Koju ćete poželeti za narednu godinu?

Da biste kročili u krug želja, potrebno je da izađete iz kruga očekivanja. Pre mnogo godina na jednoj divnoj edukaciji, srela sam se sa ova dva kruga. Sve do tada bila sam sigurna da umem da poželim nešto i da usmerim sve svoje snage na to. Upotrebljavala sam sve svoje veštine, dobro bih to začinila tvrdoglavošću i, u najvećem broju slučajeva, moje želje postajale bi stvarnost. Dakle, bila sam ubeđena da ja to umem. Hm, nisam ni razmišljala da postoji ispravniji, kvalitetniji način da se živi u skladu sa svojim željama.

Povezane vesti

Neki od vas su možda u protekloj godini poželeli da napreduju u svojoj organizaciji. I trudili ste se, učinili ste zaista sve što je do vas, i onda se desilo da nema mogućnosti u okviru firme, da šef to nije prepoznao, da se neki veliki posao izgubio… I niste dobili toliko željeno unapređenje.

Možemo da se pitamo – da li smo mogli da uradimo nešto drugačije? I možemo pored toga i da se pitamo – da li smo dobro definisali želju?

Kako zaželeti želju?

Ovde nije u pitanju samo sklop reči koje ćete upotrebiti, ovde se krije čitav jedan koncept, a pravilno izabrane reči su jedini dobar početak. Upoznajte i vi krug očekivanja i krug želja.

Evo nekoliko primera kako možemo da definišemo želje:

  • Želim da dobijem unapređenje na poslu.
  • Želim da me muž jednom mesečno vodi u bioskop.
  • Želim da dobijem godišnji bonus.
  • Želim da provodim više vremena sa svojom porodicom.

Sve su ovo divne želje, zar ne? Na prvi pogled, čini se da su definisane na pravi način. Ali, samo na prvi pogled. Svaka od ovih želja uključuje još neke osobe od kojih može najdirektnije da zavisi da li će se ove naše želje i ostvariti.

Unapređenje na poslu zavisi od brojnih faktora, ali ako ga svedemo samo na jedan – onda može da zavisi isključivo od našeg šefa. Odlazak u bioskop sa mužem – pa, to zavisi od toga da li će nečiji suprug imati vremena, mogućnosti i volje za takvom akcijom. Godišnji bonus, iako smo dali sve od sebe, može da zavisi od gubitka nekog posla na kojem mi nismo ni radili, pa kompanija zbog toga neće biti u mogućnosti da nas nagradi. I tako unedogled…

Gde god postoji neko drugi ili mnogo drugih – tu je onda reč o našim očekivanjima da će se ono što smo poželeli ostvariti; znači, mi se nalazimo u krugu očekivanja. Mi u stvari očekujemo da će nas šef unaprediti, muž voditi u bioskop i da će svi članovi porodice biti u mogućnosti da dele mnogo više zajedničkog vremena sa nama baš onda kada mi to možemo. Kada stvari ovako postavimo, izgleda kao da nemamo nikakvu šansu da želimo, jer uvek nešto zavisi od nekog drugog, zar ne?

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj