Kada je žena srećna, radosna, nežna, senzualna – ona ulazi stanje balansa i mira. Iz tog stanja ona generiše sve što želi, otkriva svoje darove i talente, pokreće svog muškarca da radi za nju... Sve što je potrebno je aktivirati svoju drugu čakru koja nije isključivo povezana sa seksualnim činom već i sa energijom novca

Naša vrednost dolazi iznutra

Već smo naučili da nas drugi cene tačno onoliko koliko mi cenimo same sebe. Naša vrednost ne dolazi spolja, ne dolazi od nekoga ko će nas pohvaliti, niti dolazi od nekog ko će reći da nismo dovoljno dobre.

Naša vrednost direktan je produkt osećaja koje mi imamo za sebe i onoliko koliko mi vrednujemo sebe.

E, sad, nije lako ceniti sebe kada živimo u svetu u kojem nas ocenjuju u školi i crvenom olovkom pocrtavaju naše greške, kada nas osuđuju najbliži, okrivljuju i govore nam otvoreno da nismo dovoljno dobre, da možemo biti bolje, da to što smo napravile nije ništa posebno, da je pogrešno ili da se smatra greškom.

U našem umu kada je nešto greška mi smo krive i to automatski znači kaznu. Kazna nas dalje vodi u zatvoreni krug nezadovoljstva na svim nivoima. Kako sada iz te krivice i nemoći i grešaka doći u jedno stanje iz kojeg možemo kreirati više za sebe i svoje bližnje?

Svaka greška naša je lekcija. One su potrebne za naš razvoj. Da nemamo u životu grešaka ne bismo mogli ni rasti. Kada se trudimo izbeći greške izbegavamo i radosti. Život proveden u strahu od grešaka je na pola proživljen život. I zato prihvatimo da je svaka naša životna greška naš način učenja, naša nova lekcija i život proveden u senci naših darova.

Pitanje je sada: Želimo li živeti u svojim darovima ili u svojoj senci?

Dolazak do svojih darova i talenata nije jednostavan, ali je moguć. Do svojih darova nećemo doći kroz osuđivanje same sebe, kroz krivicu, nemoć i zadršku. Međutim, kada se prepustimo životu, našim lekcijama, nežnosti, sebi samoj mi dolazimo na put naših darova i spoznajemo svoje najdublje talente i potencijale koji samo čekaju da izađu na površinu i da ih slobodno živimo.

Duša nam šapuće gde se oni kriju, ali ih mi ne čujemo sve dok ne utišamo sve oko sebe, dok ne uđemo u svoju suštinu. Ovo vreme karantena velikoj većini došlo je kao naručeno da se više posvete sebi, svojim ritualima i svojim novim vrednostima.

Tako je i meni ovo vreme pomoglo da se nađem negde duboko sa sobom i ostvarim taj odnos još dublje, da postavim svoje nove vrednosti za svako područje života i da počnem negovati sebe na jedan puno dublji način.

Odakle početi?

Pre svega, pitajte se koliko ste, uopšte, tu za sebe? Koliko negujete svoje želje, svoje radosti, svoje strasti? Koliko vodite brigu o zdravlju, o ishrani, o odeći koju nosite? Odražava li vaša odeća onu osobu ko ste, zaista? Naročito sam iz svog ormara izbacila više od trećine odeće, a kako mi se čini ići će to i dublje.

Pitajte se koliko negujete svoje telo? Ovo je jako važno područje. Odavde kreće i naša vrednost. Kada ste poslednji put namazali svoje telo finom kremom ili uljem? Kada ste poslednji put osetili svoju ruku kako miluje svoju kožu dok je mažete? Ili jeste li ikad svom telu izrazili zahvalnost što vas nosi, što putuje s vama i što je tu za vas?

Kada osećamo svoje telo, tada ga i isceljujemo. Ovo zahteva svesniji odnos sa samom sobom, sa svojim telom, a donosi obilje na svim područjima života.

PageBreak

Kako da žena privuče novac u svoj život: potrebno je da promeni odnos sa sobom
Foto: Shutterstock kako-da-zena-privuce-novac-u-svoj-zivot-potrebno-je-da-promeni-odnos-sa-sobom3

Znam, nisu nas učili tome. Možda je u vašem životu došlo vreme da produbimo ovaj odnos sa samom sobom. I, verujte, kad krenete s ovim dubljim odnosom sa sobom podići će se mnoge barijere, pokrenuće se kriva i osećaj da to ne zaslužujete, da ste sebični i vraćaće vas natrag u osuđivanje. Nemojte ostati na tome. Pronađite vreme za sebe, vreme samo za vas i za vašu negu.

Kupite sebi cveće, pripremite sebi omiljeni kolač, obucite nešto lepo, luksuzno i zavodljivo, razmazite se svilenim donjim rubljem, stavite omiljeni miris, upalite mirisnu sveću, osvežite prostor intuitivno izabranim eteričnim uljem, pustite omiljenu muziku, plešite, pevajte, pišite, uživajte u onom što volite raditi i osetite zahvalnost za vaše celo biće.

Uživajte u sebi, u bezuslovnoj ljubavi posvećenoj sebi, u nežnosti koju ste posvetili sebi i samo budite. Uživanje bez krivice i osude je ključ.

Kada je žena srećna, radosna, nežna, senzualna i kada probudi Veneru u sebi – ona ulazi stanje balansa i mira. Iz tog stanja ona generiše sve što želi, ona pomiče planine svojom nežnošću, ona pokreće i svog muškarca da radi za nju.

U prirodi muškarca je da daje. U prirodi žene je da prima. Kada se otvorimo za primanje i uživanje u svojoj ženstvenosti mi volimo sebe, a ljubav prema sebi dovodi do unutrašnje lepote. Jasno je da se unutrašnja lepota vidi u onoj spoljnoj.

Kakve veze imaju senzualna energija i novac?

Vreme je da iscelimo svoju krivicu, svoj stid, svoj sram i da uklonimo blokade koje se nalaze u našem drugom energetskom centru koji nas povezuje sa materijalizacijom naših želja. Preko ovog centra u telu jednako uživamo u materijalnim vrednostima i fizičkim zadovoljstvima kao i u čulnim i mentalnim vrednostima.

Harmonija u ovom području nam stvara zadovoljstvo, plodnu kreativnost, privlačnost i izražen osećaj vlastite vrednosti kroz osećaj da zaslužujemo, da smo vredne i da smo dovoljne. Kad postignemo ovaj prirodni unutrašnji balans on se odražava na našem telu, u našim odnosima, u privlačenju poslova koji nas ispunjavaju, u laganoj komunikaciji s drugima, u fokusu na naš stvaralački rad i naše potencijale, a samim time i na novac koji nam tada s lakoćom pristiže.

Koliko dozvoljavamo da protiče energija u ovom delu tela toliko će osoba imati sposobnost izražavanja sebe kroz emocije, kroz svoja čula i svoju seksualnu energiju.

Seksualna energija se ne odnosi samo na seksualni čin već i na naše uživanje svim čulima, u svemu što prožima život. U ovom delu tela smeštena je i energija novca koji dolazi od uživanja i obilja i centar je naše ženske moći, uopšteno ženskog bivanja.

Zato dozvolimo ovoj predivnoj ženskoj energiji da otvori svoju sposobnost za uživanje u našoj unutrašnjoj i spoljnoj lepoti i prepuštanju u svoja duboka zadovoljstva čime ćemo aktivirati svoje darove i u svoj život sve ono što želimo.

Izvor: Sensa.hr/Žene i novac