Svaka misao ili reč formira našu stvarnost i to ne možemo kontrolisati, ali možemo vežbom uspostaviti kontrolu nad našim mislima i rečima koje izgovaramo i tako privući dobre stvari i pozitivnu energiju u život, piše Lovesensa.

Pokuišajte iz vokabulara da izbacite reči koje imaju nisku energetsku vibraciju i posmatrajte kako se vaš život čudesno menja na bolje! Ovo nije magija, već pravilo koje pomaže da detoksikujete reči i misli, steknete pozitivnijuperspektivu i živite sa više optimizma.

Evo koje reči privlače loše vibracije:

1. Osećej dužnosti

Ako osećate da ste dužni drugome da vratite za dobro delo, onda zapravo prekidate lanac dobrih dela i materijalizujete ga. Volite nekoga zato što to želite, a ne zato što ste dužni. Brinite o nekome jer ga volite, a ne zato što vam je bitno šta će drugi reći. Pokušajte umesto reči "moram" i "treba" da koristite iozreke poput, "bilo bi lepo ...", "bilo bi sjajno ako ..." ili "biće mi drago ako vam pomognem..."

2. Osećaj krivice

Ovo je toksično osećanje koje propraćeno mislima, emocijama i rečima u kpojem se pravdate i pokušavate sebe da kritikujete može biti vrlo pogubno za vašu dušu. Ne postoji greška koja ne može da se ispravi. Uvek priznajte svoju grešku i što je najvažnije recite sebi i drugima "Oprosti mi!" Umesto što negujete osećaj krivice, zamenite ga leptom praštanja koja će vas isceliti.

3. Željenje i samosažaljenje

Osećaj žaljenja je beg od stavrnosti, važnih skcija i tapkaje u mestu. Umesto da sažaljevate see i predstavljate se kao žrtvu, pokušajte da sebe ohrabrite i podstaknete da nastavite život uprkos svakom izazovu.

Neki ljudi svoj nedostatak samopouzdanja nadgrađuju tako što sažaljevaju druge. Iako vam je nekoga iskreno žao, ne žalite ga, već mu umesto "žao mi je" recite "ti si neverovatno hrabar".

PageBreak

5 reči koje privlače loše sreću u vaš život: šta zračiš, to privlačiš
Foto: Shutterstock 5-reci-koje-privlace-lose-srecu-u-vas-zivot-sta-zracis-to-privlacis4

4. Svima pomažem, ja sam heroj

Priča u kojoj sebe predstavljate u superlativu ne govori baš puno dobrog o vama. Ako imate običaj da nekome pomognete, a posle o tome svima pričate, onda vaša pomoć gubi an značaju. Svako ko sebe diže u visine pred drugima, često padne tako nisko da mu je teško da obriše prašinu sa kolena i nastavi dalje. Umesto da govorite koliko su vam drugi dužni i koliko ste pomogli u sebi izgovorite "Darovao sam i neka to donese opšte dobro."

5. Nezahvalnost i kukanje

U savremenom svetu ima toliko puno šarenih reklama koje nas privlače, očekivanja sveta su najpre materijalna, a mnoge ličnosti smatraju da nisu potpune ukoliko nemaju najnovije modele automobila, telefona ili markirnu garderobu. Sa druge strane, osobe koje to sebi ne mogu da priušte stalno se žale na svoj život i nesrećni su. Krenite ispočetka - hajde prvo da razvijemo osećaj zahvalnosti za sve ono što imamo u svom životu - prijatelje, porodicu, zdravlje, posao... Drugo, razmislite dobro, da li bi vam ta stvar koju tako želite donela sreću ili biste posle nje želeli još nešto materijalno, novije, skuplje. Umesto kukanja i žaljebnja iskoristite magičnu reč - "Zahvalan sam na..."

Izvor: Lovesensa