Foto: Profimedia

ToniRobins jedan je od najpoznatijih motivacionih govornika i lifecoach-eva na svetu, a naročito se istakao u poslovnom i biznis coachingu, piše Lovesensa.

Njegovi saveti i instrukcije koriste mnoge kompanije i uspešne osobe širom sveta, a evo koja vežba njemu pomaže da ostanete produktivan i nastavi svakodnevno da uspešno posluje i napreduje.

"Nakon što završim tuširanje hladnom vodom, svakog jutra praktikujem vežbudisanja za opuštanje. Udobno se smestim, a zatim duboko udahnem na nos i podignem ramena. Zadržim dah nekoliko sekundi, pa duboko izdahnem iz stomaka, osećajući kako mi dah prolazi kroz telo. Ovu vežbu ponavljam tri puta, a zatim izdvojim najmanje 10 minuta da za sledeće tri vežbe:

1. Izdvojim tri stvari za koje sam tog dana vrlo zahvalan. Povezujem se sa osećajem zahvalnosti za svako iskustvo, uspeh i ljude koje imam u svom životu.

2. Vizualizujem i zamolim za dobru energiju za sve što radim i želim. Pomolim se za dobru energiju svih ljudi koje poznajem - klijenata, porodice i prijatelja.

3. Odredim tri najvažnije stvari koje treba da uradim za taj dan. Smišljam strategiju kako da ih ispunim, uzmem u obzir sve moguće izazove i razradim plan kako da reagujem ako do njih dođe i zahvalim se što imam priliku da steknem novo iskustvo.Izvor: Lovesensa