Naše životnoputovanje zahteva od nas odgovor na jedno često nedokučivo pitanje - Šta je zapravo svrha mog života?

Važno je da shvatimo šta je to bitno nama, u odnosu na druge. Šta čini da naše srce brže kuca?

Da li ste već pronašli svoju zlatnu životnu misiju?

Pronalazak životne svrhe nije jednostavna avantura. Na tom poduhvatu nailazimo na razne prepreke, ograničenja uverenja, strahove, komentare okoline... Svaka pauza, odustajanje i osećaj slabosti mogu nas odvratiti sa pravog puta lične svrhe.

Postoje određena pitanja koja možemo sebi da postavimo kako bismo lakše shvatili šta je to što našem životu daje smisao i svrhu.

Kada odgvorite na sledeća pitanja, shvatićete na koje stvari treba da trošimo više vremena i energije.

1. Da je vaš život čokolada, kakav ukus bi imao

U životu često osećamo "ukuse" koje nismo želeli. Lako se, iz dana u dan, život iz nečeg slatkog, mekog i kremastog pretvori u nešto tvrdo i gorko. Ovo nije pesimističan stav o životu, već samo prirodni proces za koji svakodnevno treba da se pripremamo i naučimo kako da se sa što manje stresa i napetosti prilagodimo svakoj situaciji.

Da li su vašu prošlost ispunili gorki ukusi? Kakva negativna sećanja i danas probude gorak ukus u vašoj duši?
Najvažnije je da odgovorite na sledeće pitanje - Šta su vas ova iskustva zaista naučila? Kako su učinila da bude snažniji i verniji sebi?

Iskoristite negativno kao vrednu životnu lekciju i neka vam to bude najveća snaga na putu ka pronalaženju životnog smisa.

Lekcija: Čak i neprijatna iskustva pomažu da pronađemo smisao u životu. Uverite se kako su vam negativne situacije pomogle da lakše pronađete ono što vas čini srećnim i otkrijte vaše istinsko JA.

PageBreak

Koja je vaša životna svrha: Ova tri pitanja pomažu da pronađete pravi odgovor
Foto: Shutterstock sta-najveci-smisao-vaseg-zivota-ova-tri-pitanja-pomazu-da-pronadete-pravi-odgovor

2. O čemu ste sanjali kao deca?

Šta ste odgovorili kada su vas u detinjstvu pitali čime bi voleo/la da se baviš kada odrasteš? Da li ste svirali neki instrument, trenirali određeni sport, crtali, plesali, pevali?

Naša dečija mašta i sanjarenja mogu biti ključna za pronalaženje životnog smisla. Neke stvari koje smo voleli kao deca prestali smo da radimo, što zbog toka života, slabe podrške okruženja ili nedostatka vremena.

Prisetite se i dobro razmislite o svojim prvim snovima - možda je baš u njima skriven vaš životni smisao.

3. Da li ste osetili pravu strast?

Sigurno vam se dogodilo da ste nečemu toliko posvećeni da zaboravite na vreme i prostor i samo se fokusirate na ono što radite.

U takvim stvarima je skrivena vaša životna misija. U aktivnostima kojima se posvećujete u potpunosti, u kojima uživate i dajete celog sebe.

Što više radite na njima, više će vam se otvarati i put ka pronalaženju najveće lične životne misije.

Iskoristite vreme koje imate za stvari koje su vam zaista važne. Bilo da su to vaši najmiliji, vreme u prirodi, životinje, stvaranje, posao ili nešto sasvim drugo.

Izvor: Lovesensa