Nejasne želje, neralna očekivanja, idealizacija, samo su neke od prepreka na koje nailazimo u emotivnom odnosu sa partnerom, piše Lovesensa.

Kažu da prava ljubav dolazi baš kada treba, pojavljuje se sa razlogom, unosi neku jedinstvenu svetlost u naš život i ostaje tu da nas prati na životnom putu i pomaže nam da svakodnevno duhovno rastemo. Ali, takva prava ljubav pojavljuje se u životu žene kada ona postane zrela, svesna sebe i svog života i spremna da potpuno otvori srce za svoju drodnu dušu.

Njen savršen odnos ne ispunjavaju romantične fotografije sa partnerom na društvenim mrežama, skupi pokloni, neverovatna iznenađenja ili ljubav sa filmskog platna.

Zrela žena želi da njen ljubavni status liči na mirno more u kojem su ponekad dozvoljeni talasi, ali prava volja na kraju smiri svaki šum vetrova. Za nju ljubav redstavlja mir, utičište, prijateljstvo i zajednički put sa partnerom bez obzira na prepreke i okolnosti.

Na kanalu Mantelligence psiholozi i love coach stručnjaci istakli su kojih 5 stvari zrela žena očekuje od partnera:

1. Zahvalnost

Zahvalnost je lekovita u svakom odnosu, naročito u romantičnom. Žena želid a čuje reči zahvalnosti od svog partnera. Da joj se zahvali za ukusno jelo koje je spremila, za to što je pokupila decu iz vrtića da pohvali njen izgled, način na koji pozitivno utiče na porodicu i da joj se zahvali što je uz njega.

Možda su ovo samo sitnice i dnevna rutina, ali jedno "Hvala ti" svakako može unaprediti bliskost.

2. Iskrenost

Iskustva pokazuju da se muškarci često koriste malim "belim lažima", poput "Biću kod kuće u 6", ali ipak dođu u 7, ili "Morao sam da platim neki račun i potrošim deo ušteđevine", a zapravo je deo novca potrošio sa prijateljima u restoranu.

Iako se čini da bele laži za trenutak odlažu sukob, raspravu i ozbiljen razgovore i tako čuvaju mir u vezi, one su zapravo izvor nepoverenja koje može biti toksično za svaki odnos.

Zrela žena ceni iskrenost više od laži, čak iako je sitina suprotna sa njenim očekivanjima.

PageBreak

Šta svaka zrela žena želi do muškarca: tajna dugoročne i negovane ljubavi
Foto: Shutterstock sta-svaka-zrela-zena-zeli-do-muskarca-tajna-dugorocne-i-negovane-ljubavi

3. Pokazivanje emocija

Mnogi muškarci imaju problem sa iskazivanjem emocija. Uglavnom je to naučeno ponašanje kroz vaspitanje ili je to posledica odnosa kakav su imali njegovi roditelji. Žena želi otvoreno da priča o osećanjima, uživa u nežnim dodirima, zagrlajju, poljupcima i držanju za ruke. Ukoliko muškarac ima problem sa iskazivanjem emocija, onda je najbolje da popriča sa partnerkom o tome iskreno i zajendo pokušaju da oslobode njegovo srce od nesigurnosti i stečenih uverenja.

4. Empatija

Kada se zrela žena nalazi u teškoj situaciji, imala je loš dan da poslu, oseža s eiscrpljeno, ima porodični problem ili jednostavno vodi određene unutrašnje borbe, jedina stavr koja joj je tada potrebna jeste razumevanje. Zrela žena ne očekuje da muškarac reši njen problem već da joj pokaže da razume kako se oseća i da bude uz nju i kada se pojave najteže životn eoluje.

5. Energija žene

Živimo u svetu kada su žene u potpunosti izjednačćene sa muškarcima na mnogim poljima i to je sjajno. Ali, u emotivnim odnosima, muškarac često treba da se podseti da njegova partnerka ima nežnu žensku stranu. U stabilnim vezama partneri imaju odnos najboljih prijatelja. Iako je to predivno, to ne znači da svoju drugu polovinu treba da treitirate podjednako kao "ortaka" sa kojim gledate utakmicu i raspravljate o modelima automobila.

Pokažite i svoju džentlemensku stranu, otvorite vrata svojoj partnerki, ponesite joj torbu iz kupovine, poljubite je u čelo ili joj pored kreveta ostavite buket svežeg poljskog cveća.

Izvor: Lovesensa