Kako da u životu dobijete sve što želite?

Da li ste već nekoliko puta u životu pokušali da ostvarite svoj san, ali odjednom se pojavilo milion prepreka?

Postoje ljudi koji ne odustaju, koji se bore za svoje snove i na kraju ih ostvare, a dok postoje i oni koji se nakon nekoliko neuspeha odričus vojih snova.

Tajna za ostvarenje želja, planova i ciljeva je samo u NAČINURAZMIŠLJANJA!

Nekada davno je postojao vladar drevnog grčkog grada Sipila zvan Tantal. Pozvan je da ruča sa velikim grčkim bogovima na planini Olimpiji, gde je ukrao nešto egzotičnog voća koje je mogao podeliti sa običnim ljudima. To je, naravno, razljutilo Bogove zbog izdaje njihovog gostoprimstva. Da bi im se svideo, Tantal je tada žrtvovao sopstvenog sina i ponudio ga Bogovima. Naravno, to je pogoršalo stvari.

Kao kaznu, Bogovi su bacili Tantala u najdublji deo Podzemlja, rezervisan za zlikovce. Osuđen je da sedi u bazenu vode, sa voćem iznad glave. Svaki put kada je poželeo da otpije gutljaj, voda se povlačila. A kada je posegnuo za voćem, pomeralo se prema gore.

Ova legenda ističe kolika je zapravo snaga misli i koliko su misli povezane sa odlukama, posledicama i životnim ishodima.

Jednostavno rečeno, Tantalov život je izvor večnih frustracije i nezadovoljstva, zbog toga postoji izreka Tantalove muke.

Ako ste i vi nekoliko puta padali, bili ste na korak ostvarenja, ali su se dogodile situacije koje su vas omele u vašem cilju, onda je vreme da vežbate pozitivan način razmišljanja.

Evo koja 4 saveta mogu pomoći da ostvarite u životu ono što želite:

1. Osvestite šta želite

Često je posledica neostavrenih ciljeva to što su ciljevi previše opšti ili nejasni.

Način kreiranja želja poput - "Želim da budem bogat" ili "Želim da budem uspešan". nije dovoljan da bi se ciljevi ostvarili. Ovo je vrlo nedefinisana namera. Uspeh iam mnogo lica i za svakog od nas znači nešto drugačije.

Budite isključivi, na primer: "Želim da završim taj i taj zadatak do kraja godine" ili "Želim da napredujem u određenoj sferi posla do kraja meseca", ili "Želim da se od 40. godine bavim sopstvenim biznisom."

Da biste ostvarili svoju nameru morate imati odgovore na pitanja Kada, Šta, Kako, Koja sredstva...

Takođe, važno je da jasno odredite male ciljeve koji će pomoći da ostvarite veliki san.

2. Verujte u sebe

Ponekad pomislimo da su naši ciljevi preveliki ili nemogući, da nemamo veštine i sposobnosti da ih sotavrimo, da ih nismo dovoljno vredni...

To je sve samo subjektivna percepcija. Dakle, ako mislite da vam nedostaje nešto da biste ostavrili cilj, procenite šta je to tačno i počnite na tim nedostacima da radite.

Psiholozi ističu da je samoefikasnost ili verovanje da možemo ostaviti željeno, najvažnija stvar za uspešno ostvarenje ciljeva.

Kako biste izgradili veru u sebe, pokušajte da pokrenete svoju snagu. Podsetite se svojih uspeha iz prošlosti.

Ono što psiholozi nazivaju samoefikasnošću ili verovanje da možemo postići svoje ciljeve, otkriveno je kao najvažnije u uspešnom ispunjavanju istih. Da biste izgradili veruj u sebe, pokrenite zalihu snage. Podsetite se na uspehe iz prošlosti.

PageBreak

4 načina da dobijete u životu sve što želite: Tajna za ostvarenje velikih želja
Foto: Shutterstock 4-nacina-da-dobijete-u-zivotu-sve-sto-zelite-tajna-za-ostvarenje-velikih-zelja2

Često smo toliko fokusirani na negativne stvari da zaboravljamo da vidimo svetlost u sebi, odnosno ignorišemo stavri koje nas zaista čine vrednim.

3. Slika o sebi

Bob Proktor, poznati trener i motivacioni govornik, sliku sebe koju držimo duboko u svojim podsvesnim umovima naziva "glavnim uzrokom uspeha i neuspeha u životu“. Ako imate sjasnu sliku o sebi, imate šansu za pobedu. To je tako moćno.

Kreativna vizualizacija je praksa koja namenski kreira vizuelne slike stvari koje želite da postignete i imate. "Misao u svojoj suštini proizvodi stvar koja je u tim mislima zamišljena“, tvrdi jedan Vallace D. Vatters u svojoj knjizi "Nauka o bogaćenju" (1910).

Još jedna taktika je spinovanje - tehnika o kojoj često priča poznati life coach Toni Robins. Stvorite u sebi viziju da vi to zaista možete. Svakog dana obavljajte male zadatke i kada iz dana u dan vidite da nešto uspešno radite, ubedižete sebe i druge da ste zaista spremnid a ostavrite svoj veliki san.

4. Pobedite strah od neuspeha

Svima nam je poznata terapija suočavanja sa strahovima. Na primer, ako se plašite visine, prijatelj će vas odvesti na visoko mesto sa predivnim pogledom, učiniće da se suočite sa strahom i pokazaće da je sve u redu i da iz svakog straha možete nešto da naučite.

Tako je i sa ostvarenjem ciljeva.

Neće se sva vrata odjednom otvoriti, ali vi i dalje kucajte. Izložite sebe odbijanju, odbacivanju i neuspelim planovima, kako biste iz njih izvukli nešto poučno i postali jači.

Preduzetnik Jia Jiang u svom čuvenom TED Talku "Šta sam naučio za 100 dana odbijanaj" ističe da ćete se nakon 100 - og odbijanja iznenaditi i obrodavati kada čujete veliko DA. Važno je da nikada ne odustanete.

Psihološkinja sa Univerziteta u Bostonu i autorka knige "Kako biti sama" Elen Hendriksen ističe da treba da napravimo listu izazova koji ans čine uznemireni, ali koje svesno moramo početi da radimo kako bismo naučili koliko vredi rizikovati i ojačali svoju upotrnost.

To je uspešna psihološka tehnika koja se zove desenzibilizacija - neprekidno izlaganje strahu razvija svoju čaroliju.

Izvor: Lovesensa