Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

4 načina da dobijete u životu sve što želite: Tajna za ostvarenje velikih želja

Kako da u životu dobijete sve što želite?

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kako da u životu dobijete sve što želite?

Da li ste već nekoliko puta u životu pokušali da ostvarite svoj san, ali odjednom se pojavilo milion prepreka?

Postoje ljudi koji ne odustaju, koji se bore za svoje snove i na kraju ih ostvare, a dok postoje i oni koji se nakon nekoliko neuspeha odričus vojih snova.

Tajna za ostvarenje želja, planova i ciljeva je samo u NAČINURAZMIŠLJANJA!

Nekada davno je postojao vladar drevnog grčkog grada Sipila zvan Tantal. Pozvan je da ruča sa velikim grčkim bogovima na planini Olimpiji, gde je ukrao nešto egzotičnog voća koje je mogao podeliti sa običnim ljudima. To je, naravno, razljutilo Bogove zbog izdaje njihovog gostoprimstva. Da bi im se svideo, Tantal je tada žrtvovao sopstvenog sina i ponudio ga Bogovima. Naravno, to je pogoršalo stvari.

Kao kaznu, Bogovi su bacili Tantala u najdublji deo Podzemlja, rezervisan za zlikovce. Osuđen je da sedi u bazenu vode, sa voćem iznad glave. Svaki put kada je poželeo da otpije gutljaj, voda se povlačila. A kada je posegnuo za voćem, pomeralo se prema gore.

Ova legenda ističe kolika je zapravo snaga misli i koliko su misli povezane sa odlukama, posledicama i životnim ishodima.

Jednostavno rečeno, Tantalov život je izvor večnih frustracije i nezadovoljstva, zbog toga postoji izreka Tantalove muke.

Ako ste i vi nekoliko puta padali, bili ste na korak ostvarenja, ali su se dogodile situacije koje su vas omele u vašem cilju, onda je vreme da vežbate pozitivan način razmišljanja.

Evo koja 4 saveta mogu pomoći da ostvarite u životu ono što želite:

1. Osvestite šta želite

Često je posledica neostavrenih ciljeva to što su ciljevi previše opšti ili nejasni.

Način kreiranja želja poput - "Želim da budem bogat" ili "Želim da budem uspešan". nije dovoljan da bi se ciljevi ostvarili. Ovo je vrlo nedefinisana namera. Uspeh iam mnogo lica i za svakog od nas znači nešto drugačije.

Budite isključivi, na primer: "Želim da završim taj i taj zadatak do kraja godine" ili "Želim da napredujem u određenoj sferi posla do kraja meseca", ili "Želim da se od 40. godine bavim sopstvenim biznisom."

Da biste ostvarili svoju nameru morate imati odgovore na pitanja Kada, Šta, Kako, Koja sredstva...

Takođe, važno je da jasno odredite male ciljeve koji će pomoći da ostvarite veliki san.

2. Verujte u sebe

Ponekad pomislimo da su naši ciljevi preveliki ili nemogući, da nemamo veštine i sposobnosti da ih sotavrimo, da ih nismo dovoljno vredni...

To je sve samo subjektivna percepcija. Dakle, ako mislite da vam nedostaje nešto da biste ostavrili cilj, procenite šta je to tačno i počnite na tim nedostacima da radite.

Psiholozi ističu da je samoefikasnost ili verovanje da možemo ostaviti željeno, najvažnija stvar za uspešno ostvarenje ciljeva.

Kako biste izgradili veru u sebe, pokušajte da pokrenete svoju snagu. Podsetite se svojih uspeha iz prošlosti.

Ono što psiholozi nazivaju samoefikasnošću ili verovanje da možemo postići svoje ciljeve, otkriveno je kao najvažnije u uspešnom ispunjavanju istih. Da biste izgradili veruj u sebe, pokrenite zalihu snage. Podsetite se na uspehe iz prošlosti.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj