Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 ZLATNIH REIKI PRAVILA ZA SREĆAN ŽIVOT: Ponavljajte ih svakog dana

Zlatna i jednostavna pravila za živto ispunjen srećom - poznati su kao "reiki principi"!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Primenom duhovnih ideala, poznatih kao „pet reiki principa“ pripremamo se za situacije u kojima bismo mogli da reagujemo brigom, ljutnjom, neljubazno, nezahvalno ili na neki sličan način.

Pod dejstvom reiki principa, svesni situacije u kojoj se nalazimo, mi možemo izabrati kakva će biti naša reakcija, što nas dovodi u sasvim drugačije stanje svesti u odnosu na uobičajeno.

Pročitajte još:

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Veruje se da je japanski car Meiđi (1852-1912) imao napisane na zidu svoje spavaće sobe izvesne afirmacione izjave, kako bi ih video odmah po buđenju i kako bi mu bile pred očima u trenucima pre sna. One su tada bile poznate kao „zlatna pravila života“ a kasnije ih je Mikao Usui ugradio u sistem reiki obuke, po čemu su poznate kao reiki principi.

Reiki principi nas neprestano vraćaju na sadašnji trenutak i zbog toga glase:

  • Danas nisam ljut.
  • Danas ne brinem.
  • Danas sam zahvalan na svemu.
  • Danas posvećeno obavljam svoj posao.
  • Danas sam ljubazan i dobronameran prema svima.

Prva dva reiki principa su podsećanje na to, da ukoliko se danas desi nešto što bi nas moglo izbaciti iz ravnoteže, ne bi trebalo kod nas da izazove ljutnju, brigu, strah ili slične emocije. Krajnje uopšteno gledano, briga predstavlja našu nesigurnost i strah za nešto što očekujemo da bi trebalo da se desi ili ne desi u budućnosti, a ljutnja je naša reakcija u odnosu na događaj iz prošlosti. Činjenica je, a to pokazuju savremena istraživanja iz oblasti psihologije, da više od devedeset procenata onoga za šta brinemo se neće ostvariti. Takođe, naš odnos prema događajima iz prošlosti svakako utiče na naše sadašnje psihofizičko stanje a time i na naš život u budućnosti.

Zahvalnost o kojoj govori treće pravilo, često se povezuje sa pozitivnim životnim okolnostima i teško je i za očekivati da neko treba da bude zahvalan za nešto loše što mu se dešava. Međutim, biti zahvalan na nekom lošem emotivnom stanju, ispoljenoj bolesti ili lošoj životnoj situaciji, znači prihvatiti to stanje onakvim kakvo jeste. Sve ono što nam se događa a karakterišemo ga kao negativno ili loše, samo je trenutno stanje koje je nastalo kao rezultat prethodnih životnih aktivnosti, koje nismo mogli ili pokušali da sprečimo, pa čak i onih duboko podsvesnih, za koje najverovatnije nismo ni znali da uopšte i postoje. Upravo spoznaja da nešto ne funkcioniše kako treba, shvatanje – koji je uzrok toga, kao i disciplinovano i trajno usvajanje dovoljno efikasnog metoda (kao što je reiki na primer) za ispravljanje onoga što nas je dovelo u stanje koje ne želimo, dovoljni su razlozi da budemo zahvalni, jer smo došli do polazne tačke od koje možemo kreirati sasvim drugačiji život.

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj