Životnam nekada donese izazove s akojima nismo ni sanjali da ćemo se suočiti. Koliko god bili jaki, mudri i osvešćeni, u nekim situacijama je teško biti optimističani verovati da će sve biti u redu.

Ukoliko pokušate da forsirate sreću i potisnete emocije, to vam samo može donedi dodatne probleme i nezadovoljstvo.

Pročitajte još:

ČAROBNI CITATI O ŽIVOTU, LJUBAVI I SNOVIMA: "Postoje snovi koji se skrivaju od nas i čekaju da sazrimo za njih."

KAKO POMOĆU MISLI PROMENITI ŽIVOT NA BOLJE: Evo šta svako jutro treba da uradite kada se probudite

Kada nas život iznenadi i donese nam nešto neprijatno, negativno i nepredviđeno, često se pitamo šta smo skrivili, gde je nestala magija koju smo živeli, krivimo sebe i druge - ulazimo u začarani krug negativnih misli koji toksično deluje na naše srce i dušu.

Predlažemo vam 5 saveta kako da u izazovnim situacijama regujete kako biste sebe zaštitili, došli do boljeg ishoda i podstakli da nakon negativnesituacije dođu pozitivne promene:

1. Svaki izazov prihvatite kao lekciju i šansu za rast

Iz svake neprijatne situacije pokušajte da izvučete nešto što je važno naučiti i što će vam doneti iskustvo koje kasnije možete iskoristiti.

2. Posmatrajte život kao umetničko delo

Možda ne vidite lepotu odmah, ali kada se zagledate, sigurno postoji nešto vredno na čemu treba da budete zahvalni.

3. Povežite se sa svojim unutrašnjim JA

Skloni smo da dopustimo životnim situacijama da nas udalje od vlastite prirode. Život mnogo lakše teče kada smo svesni svog unutrašnjeg JA i kada sve radimo u dogovoru sa njim.

4. Pratite tok života

Život nije mirno more, već brza reka koja menja svoj tok i dubinu. I akda se dogode nepredviđene stvari, pokušajte da ispratite taj tok id a se prilagodite, a onda menjate sve što je u vašoj moći.

5. Čarolija je u sitnicama koje život znače

Postanite svesni svakog trenutka u svom životu jer je čarolija svuda oko nas. Leptir koji vam je sleteo na ruku je čarolija života. Čarolija je u prvom gutljaju jutarnje kafe, u toplom zagrljaju voljene osobe - u svim detaljima koji vam greju dušu.

Izvor: Lovesensa