Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZEN BUDISTIČKI MONAH OTKRIVA TAJNU PRAVE LJUBAVI: Ovo je važnije od "volim te" za dugu i srećnu vezu

Tič Nat Han - Ovo je najvažnije za pravu ljubav!

  Izvor: Foto: Shutterstock

"Volim te" - dve tako magične reči koje čeznemo da čujemo od druge strane, a ponekad nismo dovoljno hrabri ni sami da ih izgovorimo.

Uglavnom je prvi korak ka "Volimte" težak, jer se ovim rečima daje veliki značaj u emotivnim odnosima, pa one sa sobom nose i strah da li ćemo kao ustaljeni odgovor čuti "I ja tebe".

Pročitajte još:

Tič Nat Han: kako da odvežemo čvorove svesti

Budistički monah Tič Nat Han savetuje: vežba koja donosi olakšanje, mir i radost za samo 5 sekundi

Ipak, da li je izgovaranje "Volimte" ključno za esenciju i smisao ljubavi? Da li su te reči važan korak ka emotivnom ostvarenju?

Zen budistički monah Tič Nat Han u svojoj knjizi "Kako voleti" objašnjava zašto izgovaranje reči "Volim te" nije presudno za ljubav.

Učenje Tič Nat Hana nagoveštava da je razumevanje drugo ime ljubavi. Smatra da istinski voleti nekoga znači razumeti i njegovu patnju.

Njegovo posmatranje reči "Volim te" zsniva se na tome da su ove reči ideja o sebi, odnosnod a kada ih izgovaramo fokusiramo se na ja - "Ja volim tebe". Sa duge strane, istinska ljubav zahteva otpuštanje ega i razumevanje druge osobe u celosti.

Tič Nat Han nagoveštava da u ljubavi JA treba dne treba da bude dominatno, ali i ne da se potpuno izgubi. Kao što cvet ne može da postoji bez svetlosti, vode i hlorofila. Ako iz njega izbacimo ove elemente, neće postojati ni cvet. Isto tako ljubav ne može postojati bez uzajamne sreće, patnje i sputavanja ega.

Povezane vesti

PRAVA LJUAV JE KADA DVOJE POSTAJU JEDNO.

"Kada ste u dubokoj vezi sa nekom osobom, vi ste ona, a ona je vi.Vaša patnja je i njena patnja. Vaše razumevanje sopstvene patnje pomaže voljenoj osobi da pati manje. Ono što se događa voljenoj osobi, događa se i vama.

Zen budistički monah Tič Nat Han u ovomtumačenju daje nam važnu poruku o pravoj ljubavi - za nju je najpotrebnije razumevanje, pa obične reči "Volim te" bez toga i gube značenje.

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj