Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lider kao alhemičar

Oni su spremni da idu izvan granica, iza litice, radoznali su da vide šta ima tamo gde niko išao nije, znatiželjni su dalje od svoje zone komfora - lideri za 21. vek.

  Izvor: Shutterstock

"Alhemičari menjaju energiju iz jednog stanja u drugo, ubrzavaju i usporavaju, bez analize", kaže Tom Best, NLP trener, antropolog i šaman na početku seminara "Energija vođstva" The Energy of Leadership. A lideri 21. veka su današnji alhemičari, oni umeju da promene represivan sistem u harmonično okruženje koje uzdiže i isceljuje ljude. Pravi lideri pomažu ljudima da postanu najbolja verzija sebe - kreirajući svoj put do vrha nose cveće, ne pobadaju zastavice.

Tom Best drži NLP seminare poslednjih dvadeset pet godina u Americi, Kanadi, Meksiku, Peruu i Evropi. Kod nas ga je dovela Slavica Squire kao jednog od internacionalnih predavača na NLP Institutu (www.nlpinstitut.com) gde je Tom postao "good spirit" deo i tako smo i mi imali priliku da ga upoznamo. Njegove predavačke sposobnosti i duboko razumevanje pomeraju granice saznanja svakoga ko se sretne sa njim.

Njegovi učenici lako i uspešno integrišu NLP znanja u svoj poslovni život i doživljavaju duboke uvide i promene na ličnom planu. Njegovo znanje bazirano je na antropologiji i konstantnom usavršavanju i istraživanju, pre svega takozvanih primitivnih kultura koje spaja i prožima u neverovatno istinski holističko iskustvo NLP treninga. On je vrhunski storyteller koji u svoja predavanja unosi ono što je preko potrebno savremenom poslovnom svetu - priče, prirodu, humor i magiju.

"Kad žena vodi tim ona kreira porodicu, ali to isto rade i svi pametni lideri."

Onaj ko vodi tim ili kompaniju ili čak državu, ako mogu da dodam, je na mestu na kome ostali nisu. On je taj prvi i ima volju da ide prvi tamo gde niko pre njega nije, uz svu sumnju i teret odgovornosti. Biti lider nije lako, pogotovo ako volimo komfor. Danas ego-based kompanije propadaju, sa piramidalnom strukturom gde u kompanijama vlada kompeticija, takmičenje, konflikt i "život na ostrvu", gde se svi fokusiraju na probleme. Ego struktura ima svoja ograničenja, uverenja i limite, kao i svako ostrvo. A oni koji se usude da rešenja traže van "ostrva"... to su lideri novog doba.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj