Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Autentičnost... Po čijim standardima

Često čujemo kako je važno biti sposoban, uspešan, snalažljiv... No, nije stvar samo u sposobnosti i uspehu - radi se o tome ko postajete na putu do uspeha i koliko ste autentični.

  Izvor: Foto: Privatna arhiva

Svet u kome živimo i dinamika svakodnevnog života vode nas ka tome da obratimo više pažnje na čistotu naših postupaka i dostignuća i autentično ponašanje. Prošli su dani osemdesetih, devedesetih i dani prethodne dekade u kojima su ljudi trenirani da koriste nametljive, agresivne i arogantne načine da bi stigli tamo gde žele.

Vreme u kojem živimo zahteva usklađenije, suptilno jake, dosledne i autentične ljude. Kada naučimo tehnike koje nisu u skladu sa našim vrednostima, sa onime što nas predstavlja, izgedamo i ponašamo se kao da to nismo mi. Nismo u jedinstvu sa onime što ‘pokušavamo' da prikažemo nego, umesto toga, dospevamo do tačke gde ličimo na imitaciju, jeftinu kopiju oh-tako-željenog originala.

Dakle, pre nego što se saberete i donesete odluku o onome što želite, predlažem da postavite sebi niz pitanja koja će otkriti vašu pravu suštinu i omogućiti vam da se upoznate sa samim/om sobom. Ko sam i ko/šta želim da postanem? Šta vrednujem? Šta su moji standardi? Šta ja smatram i kako shvatam integritet? Šta je po meni autentično ponasanje?

To često nije lako jer smo naučili da sami sebe lažemo i zavaravamo, da tražimo savete i životne lekcije od onih koji poseduju teorijsko znanje ali ipak nemaju sopstvena praktična iskustva.

Šta biste rekli i kako biste se reagovali kada bih vam kazala da je sve što vam je potrebno već u vama i da vam nije potrebno da tražite bilo šta bilo gde drugde?! Svo znanje, informacije, resursi, praktične sposobnosti, veštine, samopouzdanje, bezuslovna ljubav, mir, spokoj, talenat, inteligencija... sve ovo, i više od toga, je duboko u vama. Samo čeka na vašu dozvolu da ispliva i postane vidljivo.

Ako iskreno i autentično želite nešto, sigurno je da to možete dobiti i da ćete dobiti. Onima koji traže bogatstvo u sebi, sve je nadomak ruku. Oni koji kopiraju tuđe želje, ciljeve, namere i lepe ih na sebe će zauvek suludo tražiti, izgledajući i osećajući se neispunjeno i isfrustrirano.

Dakle, uzmite papir i olovku, sedite i razmislite o stvarima koje istinski volite, o ljudima kojima se divite, onima čije su reči i postupci u skladu sa vašom suštinom. Budite inspirisani dopuštajući sebi da istupite, dopuštajući vašem autentičnom glasu da se čuje. Ovoga puta, dozvolite sebi da budete vi, niko drugi nego vi!

Javite mi kako je bilo... Kladim se da je zabavno krenuti na putovanje otkrivanja VAS!

Želim vam autentičnu nedelju,

Lidija

NLP Trener (Certified by Dr. John Grinder, Carmen Bostic St. Clair and Michael Carroll), Holistic NLP Trener, Hipnoterapeut, Master Neurostrateg, TimeLine terapeut. Osnivačica Holistic NLP centra u Nišu. Živi i radi na relaciji Velika Britanija - Srbija. www.momentum-strategies.com

Copyright © Momentum Strategies 2013

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj