"Duša je obojena bojama misli." - rekao je Marko Aurelije,

Misli su te koje kreiraju naš život, stvarnost, rapsoloženje, postupke. Postoji verovnaje da počinjemo da živimo potpuno, tek kada prestanemo da živimo u svojim mislima.

Pogledajte sada svoju šaku? Šta vidite? Jasno je da je to šaka, a da li je ona dugačka, da li su prsti tanki, krupni? Da li je gruba ili nežna? Da li su prsti kratki ili dugi? Kakve linije vidite na dlanu?

Nekima će se dopasti kako izgledjau njihove šake, neki će u njima tražiti mane... Zaključak ovog jednostavnog primera jeste da svi imamo razčličite misli i različito možemo doživeti iste stvari. A svet kakvim ga vidimo, predstavlja svet u kojem živimo.

Ono što nazivate "ja" zapravo je produkt vaših misli. Istina je da se misli menjaju, da prošlost može da se ostavi iza, a budućnost čvrsto zagrli, ali i to možemo snagom misli.

"Život uvek izražava rezultat naših dominantnih misli." — Seren Kirkegor

Snaga jedne misli može da promeni sve, jer jedna misao može da zapali druge misli, što će dovesti do promena u životu. Jedna misao je kao seme koje je palo u zemlju: klija i budi vaš pravi potencijal.

Kako vam ovo može pomoći da poboljšate svoj život? Vaše misli su neverovatno moćne i važno je da to osvestite. Moć podsvesti je toliko moćna da može dovesti do sjajnih promena u životu i do lakog rešavanja teških problema. Svesno birajte muziku koju slušate. Tekstovi mogu imati hipnotički (nenamerni) efekat; u stanju su da vam se neprimećeno ušunjaju u svest.

Takođe, TV programi koje gledate i ljudi oko vas imaju isti efekat. Pazite kome i kakvim porukama dopuštate da ulaze u vaš um i postanu deo vaših misli. Ako je to nešto negativno, onda pokušajte kao čarobnim štapićem da ga izbacite iz glave - ne bavite se tim.

Jedna misao može promeniti sve. Zato se potrudite da svoje misli filtrirate, da ostavite one kreativne, one koje postiču na razvoj, inspirišu - misli koje vas menjaju nabolje.

Kada se nađete u teškim životnim situacijama, istina je da jedna pozitivna i dobra misao može promeniti sve. Učite i vežbajte sebe da razmišljate pozitivno, jer "KAKVE SU TI MISLI, TAKAV TI JE ŽIVOT!"

Izvor: Sensa